Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Mechanici vyšívali i o víkendu a Semerád s Hlávkou pustili hustopečský antikat z hlavy

Petru Semerádovi bylo letos 18 let, a mohl tak naplno vstoupit do domácího rallyového šampionátu. V Hustopečích ale skončila jeho pouť kvůli nešťastně postavenému betonovému antikatu a ani začátek Rallye Bohemia se vůbec nepovedl. Přesto se s Jiřím Hlávkou dokázali zvednout a ve třídě 6 zvítězili. Už teď zbrojí na Barum rallye i další sezonu.

Petr Semerád na Rallye Bohemia
zdroj: ČT sport

I když to na celkový triumf mezi dvoukolkami nakonec nevyšlo, převládala v posádce jednoznačná spokojenost. Po havárii v Hustopečích byla především povedená sobota vzpruha. Pro celý tým.

"Posledních 14 dní vyšívali i o víkendu. Nakonec auto finišovalo ve čtvrtek večer. Patří jim velký dík. Svůj závod vyhráli," vysekl poklonu mechanikům Hlávka.

Semerád se při své premiéře v domácím rallyovém šampionátu musel vypořádat s nehodou hlavně psychicky. "Když jsem usínal, měl jsem to před očima. Bylo to hodně nepříjemné," popsal talentovaný český jezdec kontakt s antikatem uprostřed cesty.

Je nám líto, video expirovalo.
Semerád s Hlávkou hodnotí Rallye Bohemia

Počasí na Rallye Bohemia bylo hodně nevyzpytatelné a s nástrahami mokré trati se museli vypořádat úplně všichni. Chybu nakonec udělal i Semerád, když v jedné ze zatáček dostal téměř v nulové rychlosti hodiny a skončil se svým opelem na trávě. Triumf mezi auty s pohonem dvou kol byl rázem tatam.

"Byla to i strategická chyba s výběrem pneumatik… Vepředu jsme měli mokré a vzadu nejtvrdší. Tohle byl vracák na jedničku a najednou se auto usmýklo. Snažil jsem se to zachránit, ale nedalo se nic dělat," uvedl Semerád.

Reprezentace nikoli podle představ

Letos si loňský vítěz mistrovství republiky ve sprintrallye zkusil i závod mistrovství Evropy, ale pohříchu zůstalo jen u epizody.

"Měli jsme naplánováno, že letos pojedeme hlavně Evropu, ale šlo to ruku v ruce s příslibem podpory od Autoklubu České republiky. Bohužel reprezentace není letos taková, jako bychom si představovali, takže jsme odjeli jeden závod na Kanárských ostrovech. Raději jsme se rozhodli, že půjdeme zpátky do českého mistráku," shrnul Semerád.

Jisté je, že se Semerád s Hlávkou ukážou v posledním dílu tuzemského šampionátu na Barum rallye.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články