Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

McLaren ukázal novou formuli, se kterou chce pokořit Red Bull

Woking (Británie) - Stáj McLaren dnes jako první z elitních týmů formule 1 ukázala veřejnosti vůz pro novou sezonu. Bývalí šampioni Lewis Hamilton a Jenson Button, který je úřadujícím vicemistrem světa, se v sídle týmu ve Wokingu rozplývali nad krásou stříbrošedého monopostu s označením MP4-27 anápadně zakřiveným "nosem". A hned v příštím týdnu při testovacích jízdách ve španělském Jerezu by rádi dokázali, že nová formule bude také rychlá.

"Je to fantastické auto," řekl Hamilton. "Jak můžete vidět, je to krásný vůz. Takových moc neuvidíte," dodal Button. Týmový šéf Martin Whitmarsh nicméně neopomněl vzápětí zdůraznit, že formule je pěkná tehdy, pokud vítězí. "Nikoho nemůže překvapit (prohlášení), že chceme vyhrát titul mezi jezdci i konstruktéry," řekl.

Pohár konstruktérů získal McLaren naposledy v roce 1998, jezdecký titul slavil díky Hamiltonovi v roce 2008. Button o rok později triumfoval jako jezdec Brawnu.

V minulé sezoně Hamilton s Buttonem vyhráli po třech závodech, zatímco šampion Sebastian Vettel sám plných jedenáct. Letos to oba Britové chtějí německému vládci předchozích dvou sezon více ztížit, přesto se zatím vyjadřovali spíše opatrně. "Teď se všichni zdají pozitivní, tak uvidíme, jak to dopadne na trati," řekl Button.

Prvním signálem budou výsledky oficiálního testování od 7. února v Jerezu. Mistrovství světa začne 18. března v Melbourne.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články