Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Matějovský slaví titul v evropském seriálu cestovních vozů, Fulín byl druhý

Pergusa (Itálie) - Čeští automobiloví jezdci Petr Fulín a Michal Matějovský se výrazně prosadili v letošním seriálu Evropského poháru cestovních vozů (ETCC). Matějovský ovládl pořadí kategorie Super 2000 TC2, Fulín byl mezi silnějšími vozy v kategorii Single Make Trophy druhý.

Je nám líto, video expirovalo.
Fulín i Matějovský uspěli v evropském seriálu cestovních vozů

Šampionát ETCC zakončil víkendový dvojzávod v italské Perguse, kde se Fulín radoval z vítězství v obou jízdách. Posunul se na konečné druhé místo, před pilotem vozu Seat Leon Cup Racer skončil jen Chorvat Dušan Borkovič.

"Závody se nám skvěle povedly, ale teď mě po dvou vítězstvích v Perguse mrzí rozhodnutí v Brně. Nyní se už dá říct, že technický komisař tehdy vlastně rozhodl o titulu," vrátil se Fulín k zářijovému závodu na Masarykově okruhu, kde jej komisař nepustil na start druhé jízdy s odůvodněním, že nedostatečně opravil rozbité přední sklo.

Fulín nakonec za Borkovičem, jenž v Itálii po nehodě nedokončil první jízdu, zaostal o tři body.

Matějovský v Perguse hájil vedení ve své kategorii a po dvou druhých místech se mohl radovat z celkového triumfu. "Je to určitě největší úspěch v mé dosavadní kariéře. Vděčím za něj velkému kolektivu lidí. Zejména týmu, který mně připravil skvělé auto, ale i všem sponzorům. V neposlední řadě smekám před mým BMW 320 si. Letos mě ani jednou nezklamalo a je mně trochu líto, že kvůli končící homologaci se s ním po třech letech loučím," uvedl Matějovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články