Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Massa prý už myslí na návrat do formule 1

Budapešť - Den po propuštění z jednotky intenzivní péče už pilot formule 1 Felipe Massa mluvil s lékaři o návratu do kokpitu ferrari. Vtipkoval, že legendárního Michaela Schumachera, který ho má zastoupit, za volant nepustí. Massův osobní lékař Dino Altman dnes uvedl, že brazilský jezdec už normálně jí, chodí po nemocničním pokoji a sprchuje se. Opakovaně potvrdil, že by neměl mít problémy s poraněným levým okem. "Je zpátky v běžném životě," konstatoval Altman. Lékaři také předběžně vyloučili, že by se mohl vrátit do formule 1 ještě v letošní sezoně. Ředitel budapešťské nemocnice István Szilvassy večer pro maďarskou televizi uvedl, že v neděli Massu propustí do domácího léčení. Pilot by měl být převezen domů do Brazílie.

Altman uvedl, že Massa vzkázal sedminásobnému šampionovi Schumacherovi, že jeho návrat bude mít krátké trvání. "Uvidíme, jestli ho nechám můj vůz vůbec řídit, protože já se nevzdávám," citoval Altman Massu. "On se ničeho nebojí a myslí si, že bude schopen ve Valencii závodit," doplnil Altman. Ve španělském přístavu se Velká cena uskuteční již za tři týdny - 23. srpna.

Osmadvacetiletý Massa je stále v nemocnici v Budapešti, kde podstoupil operaci lebky, kterou mu na Hungaroringu prorazila pružina uvolněná ze soupeřova monopostu. Ta ho udeřila v rychlosti do přilby a jezdec následně ještě čelně naboural do bariéry.

Na Massu se do nemocnice přišel podívat i francouzský lékař Gerard Saillant, který spolupracuje s mezinárodní federací FIA, ale jeho názor na stav pilota se médiím získat nepodařilo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články