Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Massa porušil při startu v Belgii pravidla, o body ale nepřijde

Paříž - Mezinárodní automobilová federace (FIA) začala prošetřovat události na startu nedělní Velké ceny Belgie formule jedna, při němž Felipe Massa porušil pravidla. Brazilcovo ferrari totiž stálo na startovním roštu zřetelně za čárou, což však k údivu FIA kromě amatérského videozáznamu neodhalili traťoví komisaři, ostatní týmy ani automatický systém. Na Massův prohřešek se přišlo až dlouho po závodě ve Spa, v němž obsadil čtvrté místo.

"Problém nebyl včas zaznamenán ředitelem závodu FIA, maršály, ani automatickým systémem sledujícím ulité starty, takže nemohla být udělena řádná penalizace za ulitý start," prohlásila tisková mluvčí FIA s tím, že automobilová federace v současné době prošetřuje, co takové selhání způsobilo.

Ať už dopadne vyšetřování FIA jakkoli, vicemistr světa z roku 2008 o své body nepřijde, neboť výsledky už byly v neděli večer prohlášeny za oficiální. "Protože nepřišly žádné další informace nebo stížnosti před zveřejněním oficiálních výsledků v neděli večer, klasifikace Velké ceny Belgie zůstane nyní nezměněna,“ sdělila FIA v oficiálním prohlášení.

Amatérské záběry startu natočené z tribuny, které se objevily na internetu, ukazují, že Brazilec přejel startovní čáru zhruba o dva metry. Za normálních okolností by měl na špatné postavení na startu upozornit transpondér umístěný ve voze, který by měl vyslat signál šéfům závodu. Massa by v tom případě dostal trest v podobě projetí boxovou uličkou.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články