Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Madsen ovládl ME jednotlivců na ploché dráze

Dánský jezdec Leon Madsen se stal v Pardubicích plochodrážním mistrem Evropy. Rozhodl o tom druhým místem ve finálové jízdě, ve které ve Svítkově chyběl jeho polský rival Janusz Kolodziej. Závod vyhrál jiný Dán Mikkel Michelsen, který v roli obhájce titulu obsadil v šampionátu třetí místo za Kolodziejem.

Nejlepším Čechem v závodě byl junior Jan Kvěch, který z pěti rozjížděk jednu vyhrál a dvakrát dojel druhý. Na osmém místě se sedmi body předčil domácí jedničku Václava Milíka, jehož maximem bylo jedno druhé místo a dvakrát dojel třetí. Náhradník Petr Chlupáč zasáhl pouze do úplně první jízdy večera a nebodoval.

Čtyřiatřicetiletý Madsen se stal mistrem Evropy podruhé po roce 2018 a zajistil si účast v příštím ročníku elitního seriálu Grand Prix. V předchozích dvou letech byl v kontinentálním šampionátu druhý, v roce 2019 třetí.

Premiérovým závodem mistrovství Evropy v Pardubicích odstartoval ve Svítkově plochodrážní víkend, který bude pokračovat v sobotu jízdami světového šampionátu ve flat tracku a tradiční Zlatou stuhou juniorů. V neděli je na programu 74. ročník Zlaté přilby.

Závěrečný závod ME na ploché dráze v Pardubicích:

Finále: 1. Michelsen, 2. Madsen (oba Dán.), 3. Bewley (Brit.), 4. Kubera (Pol.), ...další pořadí: 8. Kvěch 7 b., 15. Milík 4, 17. Chlupáč 0.

Konečné pořadí ME (po 4 závodech): 1. Madsen 53, 2. Kolodziej (Pol.) 52, 3. Michelsen 45, ...15. Milík 15, 18. Kvěch 7.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články