Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Macík junior v Maďarsku vyhrál, Aleš Loprais odstoupil

Budapešť – Nebývale vysoký počet českých reprezentantů se sešel v Hungarian Baja, soutěži Světového poháru Cross country rallye. O první místo v kategorii kamionů sváděli tuhé boje Martin Macík junior a Aleš Loprais. Z lepšího umístění se nakonec radoval ten méně zkušený. Více o Maďarské rallye se dozvíte zítra v pořadu Svět motorů v 21:25.

Je nám líto, video expirovalo.
Macík junior si pochvaloval účast na Hungaria Baja

České kamiony hrály prim. Nejvíce se na předních příčkách objevoval žlutý liaz Martina Macíka juniora, který jel svou teprve druhou soutěž za volantem, a červenobílá tatra Aleše Lopraise. V závěru soutěže však Lopraisově vozu došlo palivo a posádka tak musela přijmout cizí pomoc a ze soutěže odstoupit. "Byla to banální chyba. Natankovali jsme si příliš paliva. Trochu nám to více sálo," vysvětlil Loprais.

Po Lopraisově odstoupení se otevřela cesta k prvnímu místu Martinu Macíkovi mladšímu. Ten zajížděl velice rychlé časy, cestu mu mírně zkomplikovala jen penalizace po opravě brzd. Rychlost tedy měl.

"Z pěti etap jsem čtyři vyhrál a v jedné jsem byl druhý. Myslím si, že to byl dost velký úspěch. Byla tady konkurence a v ní se podařilo potrénovat a vyzkoušet věci, které nás čekají do budoucna," pronesl závodník KM Racing týmu Macík junior.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články