Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Macháček uspěl s protestem, na Dakaru je devátý

Santa Rosa de la Pampa (Argentina) - Pětinásobný vítěz Rallye Dakar v kategorii čtyřkolek Josef Macháček vstoupil do letošního ročníku devátým místem. Na vítěze úvodní etapy Sergia La Fuenteho z Uruguaye ztratil na sedmapadesátikilometrovém měřeném úseku mezi argentinskými městy Mar de Plata a Santa Rosa de la Pampa dvě minuty a 13 sekund. Z rozhodnutí technických komisařů však čtyřiapadesátiletý český jezdec jede pouze mimo soutěž a nemůže zasáhnout do celkového pořadí. iVysílání.cz nabízí představení všech českých účastníků.

Josef Macháček
zdroj: Isifa/EPA autor: Cesaro de Luca

Při technické přejímce v Argentině se totiž Macháček dozvěděl, že spolu s šesti soupeři nebude smět startovat, protože jejich stroje nevycházejí ze sériového modelu a po úpravách neodpovídají předpisům. Silvestra tak podle Českého rozhlasu strávil sepisováním protestu.

Třebaže se nakonec na start postavil, podle svého webu se nebude moci objevit v celkové klasifikaci soutěže. Stejně dopadli například i Poláci Rafal Sonik nebo Lukasz Laskawiec, druhý muž úvodní etapy.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Janem Říhou

"Tuto změnu provedla FIM během roku, ale její výklad je nejednoznačný. Pokud se podíváme na všechny quady, tak žádný není sériový," uvedl Macháček. Motocyklista Jan Veselý obsadil 112. místo ze 178 startujících, úvodní etapu vyhrál Chilan Francisco López. Automobily a kamiony jsou ještě na trati.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články