Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Macháček: Nikdo si nemůže být jistý, že Dakar dojede

Praha - Šestnáctidenní peklo čeká na začátku nového roku na účastníky nejslavnějšího motoristického vytrvalostního podniku Rallye Dakar. Na start 33. ročníku soutěže, který se již potřetí koná na jihoamerickém kontinentu a vede přes Andy i zrádnou chilskou poušť Atacama, se postaví i řada českých účastníků. Nekteří z nich diskutovali před odjezdem o svých zkušenostech ze slavné soutěže i ve studiu České televize.

Dlouho v ohrožení byla účast Davida Pabišky, nejlepšího českého motorkáře v předchozím ročníku. Důvodem byly nejen zdravotní problémy, ale hlavně peníze. "Mezi motorkáři je letos velká bída. Naštěstí můj staronový sponzor se mnou uzavřel smlouvu, a já tak nakonec mohl na Dakar jet. Důležité je pro mě už to, že se na start vůbec můžu postavit," vysvětluje šestadvacátý muž loňského Dakaru.

Martin Plechatý se svou čtyřkolkou předchozí rallye nedokončil a po této nepříjemné zkuenosti bude podle svých slov přistupovat k Dakaru mnohem zodpovědněji. "V takhle dlouhém závodě stačí i malá chybička a končíte. Já sem si loni možná trochu vybral nováčkovskou daň. Věnoval jsem se víc navigaci než řízení a vymstilo se mi to. Nechci příliš slevovat ze svého stylu jízdy, každopádně už budu opatrnější," ujišťuje Plechatý.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma pro hosty Jiřího Zíty

Josef Macháček:

"Největší strach mám ze čtvrté etapy. Pořadatel na ni nepustil kamiony ani auta a pojedou pouze motorky, protože se jede z větší části lesem. A les není na těchto závodech nikdy dobrý."

S předsevzetím hlavně dojet do cíle míří na novoroční start do Buenos Aires i pětinásobný vítěz kategorie čtyřkolek Josef Macháček, který poslední ročník rovněž nedokončil. "Nedojet Dakar dvakrát za sebou by nebylo dobré. Po doléčení ramena jsem se letos zúčastnil šesti závodů a všechny vyhrál, včetně těžké Albánské rallye, takže s přípravou jsem spokojen. Technika by také neměla dělat problémy, konkurence je ale čím dál větší, časové rozdíly jsou často minimální a nikdo nemůže říct, že určitě soutěž dokončí," uvědomuje si nejúspěšnější pilot čtyřkolky v historii podniku.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články