Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Lukáš Dryml se loučí s plochou dráhou

Praha - Český plochodrážník Lukáš Dryml oficiálně ukončil aktivní kariéru. Bývalý účastník elitního seriálu Grand Prix, který ve středu oslaví 33. narozeniny, postrádá do dalšího závodění tu správnou jiskru a motivaci. Chce se nyní naplno věnovat rodinné firmě a své rodině. 

Aleš a Lukáš Drymlovi
zdroj: ČTK autor: Alexandra Mlejnková

Dryml netajil, že má za sebou hodně složité rozhodování. "A je to pro mě opravdu hodně emotivní chvíle. Vše se ve mně pomalu hromadilo, člověk o tom přemýšlí delší dobu, u mě to trvalo zhruba od ledna. Vyhodnotil jsem si pozitivní věci a negativa a dospěl k názoru, že bude nejlepší rozloučit se s čistým štítem," řekl Dryml.

"Je možné, že bych si mohl dát třeba ještě jeden, dva nebo tři roky dobrého závodění. Trénoval jsem a normálně se připravoval, jsem fit a schopný dobrých výkonů i teď, ale kdy by to až mohlo potom skončit, to člověk nikdy neví. Proto jsem se rozhodl odejít takto, řekněme ještě na vrcholu. A věřím, že jde o správné rozhodnutí," doplnil Lukáš Dryml, který hájil v extralize barvy Pardubic a v Británii jezdil za Eastbourne Eagles.

Hlavním důvodem konce kariéry je prý chybějící motivace. "Já bych třeba asi dál vyhrával tady v českém prostředí, ale měl jsem to v sobě vždy nastavené tak, abych se poměřoval se světovou špičkou. A už tam není ta správná jiskra, ta ochota dávat tomu plných sto procent. V takovém případě považuju za lepší to nechat být," vysvětlil Dryml.

Je nám líto, video expirovalo.
Lukáš Dryml uzavřel kariéru, chybí mu jiskra

"Za vším, co jsem měl možnost prožít, stojí celá má rodina, zejména táta a máma. Mě i mou rodinu už stála profesionální kariéra dostatek obětování," přemítal Dryml. Prošel si v ní krásnými, ale i těžkými a bolestivými fázemi. "Díky tomu jsem posílil, zmoudřel a získal schopnost se dobře orientovat v dnešním hektickém tvrdém světě. Ta láska k ploché dráze ale ve mně navždy zůstane, to je v krvi," dodal Dryml.

Uplatnění a naplnění bude hledat v dlouhodobě zavedené rodinné firmě, jež se zabývá prodejem a servisem automobilů. "Čeká mě nová budoucnost, snad alespoň tak úspěšná jako ta sportovní část života," vyhlíží Dryml. "Doufám, že nyní se zároveň budu moci naplno věnovat rodině, manželce, malé devítiměsíční Terezce a snad k ní přibude i další potomek," věří Dryml.

Pardubický rodák, který brázdil svět levotočivých zatáček společně se starším bratrem Alešem, byl evropským šampionem jezdců do 19 let (2000) a mistrem světa do 21 let (2002). Se svým sourozencem pak v letech 2004 a 2007 dobyli titul mistrů Evropy v závodě dvojic. V Grand Prix o sobě dal nejvýrazněji vědět v letech 2002 a 2003, kdy si celkem ve čtyřech závodech proklestil cestu na stupně vítězů.

Extraliga družstev se pojede jen se třemi účastníky

Plochodrážní extraligu družstev pojedou v této sezoně jen tři týmy. Obhájce prvenství Pardubice už bez Lukáše Drymla doplňují poslední finalista a šampion z roku 2012 Olymp Praha a tým Slaného. Ze soutěže, která odstartuje 22. dubna reprízou loňského finále mezi Olympem a Pardubicemi, vypadlo Mšeno.

Přestože možnou variantou bylo změnit systém soutěže tak, aby na oválu zápolila najednou čtyři čtyřčlenná mužstva, extraliga pokračuje ve stejném modelu z minulého ročníku, kdy se spolu utkají vždy dva týmy. "Právě Mšeno bylo pro změnu modelu na čtyřčlenná mužstva. Neakceptovali podmínky, a ze soutěže tak vypadli," zdůvodnil předseda Svazu ploché dráhy Petr Moravec.

Základní část skončí po celkem šesti soubojích 28. srpna, kdy Olymp doma přivítá Slaný. Mužstva na druhém a třetím místě tabulky se poté utkají v semifinále a úspěšnější z nich vyzve ve finále vítěze základní části.

Program plochodrážní extraligy družstev:

22. dubna: Olymp Praha - Pardubice
28. května: Slaný - Pardubice
25. června: Slaný - Olymp Praha
2. července: Pardubice - Slaný
25. července: Pardubice - Praha
28. srpna: Olymp Praha - Slaný

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články