Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Loučení se sezonou proběhne bez Salače. Plán na českou náhradu nevyšel

Závěrečný závod mistrovství světa silničních motocyklů, který se pojede v Portugalsku, se uskuteční bez Filipa Salače. Český jezdec se potýká se zraněním a v týmu Rivacold Snipers jej nahradí šestnáctiletý Španěl Adrián Fernández.

Filip Salač
zdroj: ČTK/EFE/ autor: Román Ríos

Osmnáctiletý Salač si minulý týden v pátek ve Valencii při pádu v tréninku poranil hrudník a byl nucen vynechat tamní Velkou cenu. Až do úterý byl hospitalizován s naraženými žebry a tekutinou v plicích.

Ve středu rodák z Mladé Boleslavi avizoval, že o jeho startu v Portimau rozhodne dnešní odpolední lékařské vyšetření. Vedení týmu ale s předstihem oznámilo jméno jeho náhradníka, který se už v Portugalsku připravuje na start v MS.

"Strašně mě mrzí, že nemohu jet poslední závod sezony, ale nebylo na výběr, protože lékaři mi nepovolili startovat kvůli tekutině a krvi na plicích po pádu z minulého týdne. Kdybych dostal další ránu do zad nebo lehčí úder do hrudníku, mohlo by mi to začít zase krvácet. To by byl velký průšvih," uvedl Salač.

Salač svou druhou sezonu v šampionátu Moto3 zakončí se ziskem 30 bodů, aktuálně mu v průběžném pořadí patří 21. místo. Nejlepším Salačovým výsledkem bylo osmé místo z úvodního závodu v Kataru. Před rokem nasbíral o dva body víc a celkově skončil třiadvacátý.

"Chtěl jsem sezonu dokončit v Portimau, kde jsem už jel a hodně jsem se tam nyní těšil. Na druhou stranu mi až tak o moc nejde, tudíž je rozumnější nejet a neriskovat. Tady by byl ten risk, bohužel, hodně velký, žádný z lékařů start nedoporučoval a nakonec mi to i zakázali," dodal Salač, který má s týmem Rivacold Snipers uzavřenou smlouvu i na příští sezonu.

Autoklub ČR se podle svého prezidenta Jana Šťovíčka snažil, aby Salače v Portugalsku nahradil český jezdec, ale neuspěl. "Chtěl jsem, aby Filipa nahradil třeba Ondřej Vostatek, který je rozjetý z juniorského mistrovství světa kategorie Moto3. Bohužel právo volby náleží týmu a ten se rozhodl pro Španěla Adriána Fernándeze," řekl Šťovíček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články