Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Lotus musel přerušit testy, v podvozku vozu byla prasklina

Barcelona - Pro tým bývalého mistra světa Kimiho Räikkönena, který se vrací do formule 1, nezačaly oficiální testy v Barceloně nejlépe. Stáj Lotus musela hned v úvodu zkušební jízdy přerušit kvůli potížím s podvozkem, v němž se objevila prasklina. Finský pilot se dnes na okruhu Catalunya neobjevil, jeho kolega Francouz Romain Grosjean odjel pouze sedm kol. Testování v Barceloně potrvá do pátku. Mistrovství světa začne 18. března Velkou cenou Austrálie.

Romain Grosjean s monopostem stáje Lotus
zdroj: Isifa/Sipa Press

"Bylo to těžké, ale správné rozhodnutí," uvedl šéf Lotusu Eric Boullier. Ve středu by se měl tým k testování vrátit s podvozkem, který už vyzkoušel v Jerezu a který si nechá poslat přes noc z Anglie. "Na trati bylo evidentní, že s autem něco není v pořádku," řekl Grosjean.

V prvním dnu testovacích jízd byl nejrychlejší dvojnásobný mistr světa Němec Sebastian Vettel s vozem Red Bull, jenž absolvoval 79 kol a zajel čas 1:23,265 minuty. Krajan Nico Hülkenberg z týmu Force India na druhém místě za ním zaostal o 175 setin. "Je jasné, že auta nemají takový záběr jako loni, ale pomalu se s tím snažíme něco dělat. Těžko říct, jak jsme na tom ve srovnání s ostatními. Všechno je teď otázkou pocitu a ten mám dobrý," řekl Vettel.

Třetí čas zajel Brit Lewis Hamilton, jenž zvládl odkroužit 114 kol. Nejpilnější byl francouzský nováček Charles Pic z týmu Marussia, který odjel 121 okruhů.

Nový model Mercedesu poprvé otestoval Němec Michael Schumacher a obsadil šesté místo. Na Vettela ztratil 885 tisícin sekundy. "Pocity jsou dobré, určitě jsme se posunuli dál," uvedl sedminásobný světový šampion, jenž předtím v Jerezu testoval s loňským vozem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články