Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Lopraise zpomalil defekt. Vidina bronzu je pryč

Rosario (Argentina) - Po zdramatizování závěru Dakarské rallye toužil Aleš Loprais. Několika povedenými etapami se třetí příčce přiblížil, avšak předposlední závodní den přinesl defekt zadního kola a konec nadějí. Před závěrečnou etapou, ve které je jen 174 měřených kilometrů, je Loprais nadále čtvrtý. Na medailovou pozici ztrácí 57 minut.

Aleš Loprais
zdroj: ISIFA/EPA autor: MARIO RUIZ

"Spojovačky nám vyšly famózně, ale erzeta byla slabší. Startovali jsme kvůli předešlému nepříliš vydařenému dnu vzadu a nedařilo se nám předjíždět. Byla úzká stopa a nedalo se moc získat, jen ztratit," uvedl Loprais. A právě on byl jedním z těch, kteří ztratili.

  • "V jednom sjezdu, v rychlosti 140 km/h, kamiony před námi vyházely šutry a nebylo kam uhnout. Vpravo jich bylo více, vlevo jeden. Měl jsem setinu sekundy na rozhodnutí a já jsem se rozhodl poslat to na ten jeden. Doufal jsem, že se mi podaří jej přeskočit na rozvor, ale chytil jsem ho levým zadním kolem," popsal Loprais osudný moment.

Kamion sice udržel na cestě, ale následnou výměnou kola ztratil přes 20 minut. Výměnu zpomalilo i rozpálené kolo. "To k tomu patří. Valíme dále. Na sobotu se moc netěším, protože nemám rád ty bramborové věci, nicméně se k tomu pomalu, ale jistě blížíme. Zkusíme do toho dát maximum, ale vývoj je takový, jaký je. Není to špatné, ale, sakra, mohlo by to být lepší," dodal Loprais.

Do finálové části Dakaru nastoupí i motocyklista Milan Engel, jenž měl pád a ztratil přes dvě hodiny. Podle prvních informací si nováček soutěže poranil žebra. Jeho tým SP Moto zveřejnil zprávu, že jezdec absolvoval v Rosariu lékařské vyšetření, které dopadlo dobře. Zároveň poděkoval Janu Veselému, jenž u Engela po pádu zastavil a snažil se mu pomoci.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 12. etapy Rallye Dakar
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články