Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Loprais vyhrál Morocco Desert Challenge. Je to velké zadostiučinění, řekl

Do Maroka přijeli hlavně testovat a nakonec si odvážejí triumf. Aleš Loprais s kamionem Tatra vyhrál rallye Morocco Desert Challenge. Zkušený pilot ovládl v osmidenní náročné soutěži v Africe kategorii kamionů a byl nejrychlejší i v absolutním pořadí. Čtvrtý mezi kamiony byl Tomáš Vrátný, v kategorii automobilů skončil druhý Boris Vaculík, který nestačil jen na Jese Munka z Dánska.

Je nám líto, video expirovalo.
Loprais se raduje z vítězství v Maroku

"Je to pro nás velké zadostiučinění. Přijeli jsme sem hlavně testovat a chtěli jsme po autě hlavně spolehlivost a rychlost. To vše se tady podařilo a vyhráli jsme," řekl Loprais.

Na letošní Rallye Dakar měl velké technické potíže a nakonec do cíle nedojel. V Maroku ale tatra fungovala. "Představoval jsem si, že to z pohledu techniky bude horší. Chvíli nás trápily snímače, ale jinak to proběhlo v pořádku. Defekty samozřejmě k tak náročné soutěži patří. Za mě super. Těším se na pokračování," uvedl palubní mechanik Petr Pokora.

Lopraisovi k výhře pomohla i tři etapová vítězství. "Závod patří do naší mise Dakar 2019 a je moc příjemné sbírat taková vítězství. Bylo to velmi tvrdé africké dobrodružství, ale pro nás velmi úspěšné, protože je zlaté," dodal Loprais.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články