Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Loprais má zlomené obratle, viník nehody otřes mozku

Iquique (Chile) - Aleš Loprais má po úterní nehodě na Rallye Dakar dva zlomené obratle. S otřesem mozku vyvázl Petr Almáši, jenž v době těžké havárie na neměřeném úseku deváté etapy řídil a přemohl jej mikrospánek. Oba jsou v nemocnici v chilském Iquique. Navigátor Michal Ernst je v pořádku.

Aleš Loprais
zdroj: Getty Images

Pro českou posádku skončil Dakar na 374. kilometru trasy z Antofagasty do Iquique vážným karambolem na asfaltové spojovací cestě mezi dvěma měřenými úseky. "Na přejezdovém úseku jsem po velmi těžké a vypjaté první části etapy nechal řídit mechanika Petra Almášiho, kterého bohužel přemohl mikrospánek," uvedl Loprais. Přiznal, že s Ernstem také usnuli.

Aleš Loprais:

"Chtěl bych podpořit Petra Almášiho a říct mu, že se na něj nezlobím. Vím, že toho bylo v poslední době hodně, holt to patří k Dakaru. Zkusíme dobýt to dakarské štěstí jindy."

"Probudil jsem se v momentě, kdy se vůz začal řítit do obrovské rokle. Náraz to byl šílený. Okamžitě se utrhla obě přední kola a auto udělalo několik kotrmelců přes přední osu. V okamžiku bylo po všem," popsal Loprais nehodu, po které zničená tatra zůstala ležet na střeše.



Den po prvním etapovém vítězství v letošním ročníku přišel Loprais o šanci oslavit podobným výsledkem 32. narozeniny. Až do kritické chvíle se pral o vedení s lídrem soutěže Gerardem de Rooyem. Místo toho ale skončil v nemocnici, kam posádku přepravil vrtulník pořadatelů.

"Transport trval úmorné tři hodiny, na vrtulník jsme čekali přes hodinu. Mám zlomené dva obratle a Petr má otřes mozku. Michal naštěstí vyvázl bez následků," uvedl Loprais a zastal se viníka nehody Almášiho. "Vím, že si to bude dlouho vyčítat, ale mikrospánek přemohl už řadu lidí. Stále jsme skvělý tým a po rekonvalescenci bychom chtěli opět bojovat o dakarský titul," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Dakar 2012
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články