Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Loprais je už na cestě do Evropy, navigátor Ernst pokračuje

Iquique (Chile) - Dakarská rallye se dnes přesunula z Chile do Peru, které je 27tou zemí, kam konvoj v historii soutěže zavítal. Z havarované Tatry Aleše Lopraise se do Peru přemístil pouze navigátor Michal Ernst, který se připojil ke zbytku týmu a v doprovodném voze pokračuje dále po ose soutěže.

"Po nehodě jsem v pořádku. Mám sice asi zlomené žebro, ale nic mi vlastně není," prozradil Ernst. "Aleš už je na cestě do Evropy a druhý kolega Petr Almáši zůstal na pozorování v nemocnici v Chile," dodal.

Petr Almáši, který v osudný okamžik Tatru řídil, by měl zůstat v Chile v nemocnici, než opadnou otoky po třesu mozku. Aleš Loprais je v tuto chvíli v letadle směřujícím do Evropy s poraněním dvou obratlů páteře. Podobné zranění loni na Dakaru utrpěl i navigátor Martina Kolomého Jaroslav Lamač. "Člověka mrazí v zádech. Okamžitě se vám oživí to, co už díky ročnímu odstupu trochu zapadlo, ale uměl jsem si živě představit, co posádka v těch dvou, třech vteřinách prožívala," tvrdí Lamač.

Zraněnou páteř měl loni i Martin Kolomý. Na Dakarskou rallye se vrátil a v tuto chvíli je nejvýše postaveným kamionistou. Drží si průběžné osmé místo v kamionech. 

Je nám líto, video expirovalo.
Dakarské ozvěny
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články