Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Loeb zvýšil v Monte Carlu náskok, Prokop je dvanáctý

Monte Carlo - Francouz Sébastien Loeb v citroënu vede po druhé etapě Rallye Monte Carlo už o minutu a 37 sekund před španělským soupeřem Danielemm Sordem v mini. Martin Prokop s fordem si oproti prvnímu soutěžnímu dnu polepšil o jedno místo a je dvanáctý; na lídra ztrácí po deseti měřených testech přes dvanáct minut.

Mikko Hirvonen
zdroj: ČTK/AP autor: Laurent Cipriani

Osminásobný mistr světa Loeb po středečním odstoupení jedničky Fordu Jariho-Mattiho Latvaly dominuje 80. ročníku slavné soutěže a už vyhrál osm rychlostních testů. Zatím neohroženě směřuje k šestému prvenství v Monte Carlu. "Mám za sebou perfektní den," řekl Loeb, který byl nejrychlejší v pěti ze šesti zkoušek druhé etapy.

Jediný dílčí triumf na částečně zledovatělé trati přenechal Sordovi, s kterým prohrál osmou erzetu o pouhé dvě desetiny sekundy. Sordo se přetahuje o druhé místo s Petterem Solbergem, norský pilot fordu je momentálně o tři sekundy zpět. Čtvrtý Miko Hirvonen, který je od letoška Loebovým týmovým kolegou, ztrácí na lídra už tři minuty a 40 sekund.

Až do desáté zkoušky míchal pořadím na čtvrtém až šestém místě Francouz Sébastien Ogier, který startuje s vozem Škoda Fabia S2000. Loňský Loebův kolega a nově tovární jezdec Volkswagenu ale v posledním testu druhého dne havaroval a musel opustit šestou pozici. I to pomohlo k posunu na 12. místo Prokopovi, který stejně jako ve středu pravidelně zajížděl časy v první polovině druhé desítky pořadí.

Rallye Monte Carlo, úvodní závod mistrovství světa v automobilových soutěžích - po druhé etapě:

1. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën DS3 WRC) 2:45:56,9, 2. Sordo, Del Barrio (Šp./Mini John Cooper Works WRC) -1:37,2, 3. P. Solberg, Patterson (Nor., Brit./Ford Fiesta RS WRC) -1:40,9, 4. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Citroën DS3 WRC) -3:40,4, 5. Novikov, Giraudet (Rus., Fr./Ford Fiesta RS WRC) -3:51,5, 6. Delecour, Savignoni (Fr./Ford Fiesta RS WRC) -5:19,9, ...12. Prokop, Hrůza (ČR/Ford Fiesta RS WRC) -12:49,0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články