Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Loeb vyhrál Katalánskou rallye a vede MS o osm bodů

Salou (Španělsko) - Francouz Sébastien Loeb vyhrál posedmé za sebou Katalánskou rallye a před závěrečnou soutěží mistrovství světa vede o osm bodů před Finem Mikko Hirvonenem, který skončil ve Španělsku druhý. Z boje o titul vypadl Loebův týmový kolega a krajan Sébastien Ogier, který předposlední díl sezony nedokončil kvůli poruše motoru. Oba jezdci továrního týmu Citroën se již nyní mohou radovat z prvenství v soutěži značek, celkově sedmého a čtvrtého za sebou. Hirvonenovi pomohl ke druhému místu jeho kolega z Fordu Fin Jari-Matti Latvala, který si v závěru nechal na základě týmové režie připsat dvouminutovou penalizaci. Klesl tím na třetí místo, Hirvonen zaostal za Loebem o propastné dvě minuty a šest sekund.

Sébastien Loeb
zdroj: AP autor: Michael Probst

"Po třech špatných závodech jsme nemohli věřit ve vítězství, dokud jsme to nedotáhli až do konce. Ale odjeli jsme dobrou rallye, řekl bych bez chyb," řekl po 67. vítězství v kariéře Loeb, který se přiblížil osmému světovému titulu v kariéře. "Ale Mikko vybojoval spoustu bodů, takže je to pořád těsné," dodal s vyhlídkou na dramatické finále, jehož dějištěm bude od 10. do 13. listopadu Wales.

Loeb, který v sezoně vyhrál už popáté, se s vítězem dvou letošních rallye Hirvonenem před startem ve Španělsku dělili o vedení a za umístění v Katalánsku si připsali body v poměru 25:18. Francouzský obhájce titulu navíc přidal bod za třetí místo v závěrečné speciálně hodnocené rychlostní zkoušce, takzvané Power Stage. V ní byli nad jeho síly piloti vozů Mini Cooper, vítězný Brit Kris Meeke a Španěl Dani Sordo, kteří celkově skončili na pátém a čtvrtém místě.

V kategorii SWRC získal titul tovární jezdec Škody Juho Hänninen z Finska, který s fabií slavil třetí triumf v sezoně a získal i bod do "velkého" šampionátu za desáté místo. Martin Prokop s fordem skončil ve Španělsku v redukovaném pořadí SWRC třetí a celkově uhájil druhé místo. V absolutním pořadí dvanáctého závodu sezony obsadil 13. pozici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články