Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Loeb v Monte Carlu znovu navýšil vedení, Prokop už je devátý

Monte Carlo – Sébastien Loeb v citroënu je na nejlepší cestě vykročit za obhajobou titulu mistra světa vítězstvím na slavné Rallye Monte Carlo. Před závěrečnou etapou, kterou tvoří pouze zhruba pětikilometrová a speciálně bodovaná "power stage", má náskok 2:41 minuty před Danielem Sordem v mini. Bodový zisk má na dosah při své premiéře za volantem vozu nejvyšší kategorie WRC Martin Prokop, který je před nedělním finále s Fordem Fiesta devátý.

Sébastien Loeb
zdroj: AP autor: Michael Probst

Osminásobný mistr světa Loeb míří k šestému prvenství v Monte Carlu a 68. celkově. K osmi dosavadním nejrychlejším časům v měřených testech sice žádný nepřidal, ale už od pátku si hlavně kontroluje vedoucí pozici. Dnes zaznamenal tři druhá místa vždy za Norem Petterem Solbergem s fiestou, který na celkovém třetím místě ztrácí na Loeba přesně tři minuty. V jednom testu před sebe francouzský suverén pustil i nového týmového kolegu Mikkku Hirvonena. Finský pilot je v průběžném pořadí čtvrtý.

Prokop svádí napínavou bitvu s Portugalcem Armindem Araújem v mini, který byl na začátku čtvrtého dne o necelé dvě sekundy před českým pilotem a na jeho konci za ním o téměř tři zaostává. Jednu pozici získal Prokop i na úkor lídra kategorie S2000 Švéda Pera-Gunnara Anderssona, jenž kvůli technickým problémům odstoupil z devátého místa.

Výsledky: 1. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën DS3) 4:29:12,1, 2. Sordo, Del Barrio (Šp./Mini John Cooper Works) -2:41,6, 3. P. Solberg, Patterson (Nor., Brit./Ford Fiesta RS) -3:00,7, 4. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Citroën DS3) -4:05,6, 5. Novikov, Giraudet (Rus., Fr./Ford Fiesta RS) -6:00,8, 6. Delecour, Savignoni (Fr./Ford Fiesta RS) -6:55,7, ...9. Prokop, Hrůza (ČR/Ford Fiesta RS) -16:06,3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články