Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Loeb směřuje ve Francii k devátému titulu mistra světa v rallye

Štrasburk - Sébastien Loeb s citroënem je na nejlepší cestě zajistit si s předstihem titul mistra světa v automobilových soutěžích. Osminásobný šampion vede po první etapě domácí Francouzskou rallye s náskokem 13 sekund na finského soupeře z Fordu Jariho-Mattiho Latvalu. Loebův jediný konkurent v boji o celkové prvenství a zároveň týmový kolega Mikko Hirvonen z Finska ztrácí na třetím místě už přes půl minuty.

Sébastien Loeb na domácí půdě při Francouzské rallye
zdroj: AP autor: Laurent Cipriani

Český jezdec Matin Prokop s fordem figuruje po osmi rychlostních zkouškách na dvanácté pozici s mankem téměř tři a půl minuty na lídra.

Loeb se po čtvrtečním sedmém místě v zahajovacím testu soutěže prodral do čela hned po dnešní první zkoušce, přidal pak ještě další tři dílčí triumfy. "Máme za sebou dobrý den bez chyb," řekl Loeb. Jeho skalp získal třikrát Latvala, v poslední zkoušce dne se před francouzskou hvězdu dostali i Petter Solberg s Hirvonenem, které dělí v boji o celkové třetí místo jen sedm desetin sekundy.

V sobotu je na programu dalších osm testů, v neděli soutěž vyvrcholí šesti rychlostními zkouškami. Pokud Loeb bude mít po závodě náskok na Hirvonena alespoň 56 bodů, obhájí předčasně titul. Nyní je dělí 61 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články