Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Loeb se dostal do vedení Argentinské rallye, Hirvonen odstoupil

Córdoba (Argentina) – Poté, co se v pátek přetahovali o vedení v Argentinské rallye Mikko Hirvonen s fordem a Dani Sordo s citroënem, během soboty se průběh soutěže vrátil do obvyklých letošních kolejí. Ve vedení se totiž objevil Sébastien Loeb, Sordův týmový kolega. Hirvonen se do 15. rychlostní zkoušky držel v závěsu za vítězem všech dosavadních letošních soutěží, ale potom ho zpomalila porucha motoru a před 16. erzetou odstoupil. Do sobotní etapy vůbec nenastoupil český jezdec Martin Prokop, který byl diskvalifikován. Brzdy jeho lanceru podle technických komisařů neodpovídaly předpisům.

Sébastien Loeb a Daniel Elena ve voze Citroen C4
zdroj: ČTK/AP autor: Paulo Duarte

Na konci dne tak vedly citroëny, přičemž Sordo měl na Loeba téměř minutovou ztrátu. Na třetí pozice dojel druhý jezdec Fordu Jari-Matti Latvala. Ten ztratil na Sorda přes 40 sekund a s další výraznou ztrátou následovali Petter a Henning Solbergovi. V bodované osmičce figurovali po sobotě ještě Federico Villagra, Matthew Wilson a Nasser Al-Attiyah.

V kategorii produkčních vozů P-WRC vévodil v sobotu právě Al-Attiyah s náskokem zhruba dvou a půl minuty na Ligata. Mezi juniory v J-WRC vedl Michal Kosciuszko.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články