Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Loeb přemýšlí o budoucnosti, láká ho Volkswagen

Londýn – Rozhodnutí o další budoucnosti krále současné rallye Sébastiena Loeba z Francie se blíží. Sedminásobný mistr světa, který je letos na nejlepší cestě rozšířit svou rekordní sbírku titulů o další, má smlouvu s továrním týmem Citroënu do konce sezony. V rozhovoru pro britský magazín Autosport Loeb přiznal, že by se do příštího týdne měl rozhodnout, zda bude barvy francouzské automobilky hájit i nadále.

"Oni (Citroën) čekají na mě a já se rozhodnu do příštího týdne," uvedl Loeb. "Rozhodnu se, zda zůstanu u Citroënu, nebo zůstanu v rallye, ale u někoho jiného. Nebo budu dělat něco jiného. Jedno vím ale jistě, neskončím s motorsportem," podotkl sedmatřicetiletý Francouz, který vyhrál v seriálu mistrovství světa už 66 rallye.

Ve světě automobilových soutěží se spekuluje, že o angažování Loeba usiluje tovární tým Volkswagenu, který vstoupí do MS v roce 2013. A rallyeové eso by mu pomohlo. Loeb má totiž velké zkušenosti s vývoji aut, což dokázal u modelů C4 WRC i současného DS3 WRC. "Jo, jistě. To je také možná příležitost pro mě. Nejdříve se ale musím rozhodnout, zda chci v rallye pokračovat. Už o tom pár dní přemýšlím," přiznal Loeb, který až na krátkou epizodu za volantem toyoty je celou svou kariéru v MS věrný citroënu.

Na Loebovo rozhodnutí netrpělivě čeká i vedení továrního týmu. Jeho šéf Olivier Quesnel přiznal, že by svou hvězdu rád udržel. "Věřím, že zůstane u nás, ale uvidíme. Je u nás už deset let a jednou odejde," řekl Quesnel, jenž si je jistý, že by tým byl úspěšný i bez Loeba. "Chci se ale s ním dohodnout na další spolupráci, to je můj cíl," podotkl Quesnel, který podle svých slov nejedná s žádným jezdcem, který by Loeba mohl nahradit. A momentálně se k tomu ani nechystá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články