Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Loeb opět havaroval, Polskou rallye nevyhraje

Mikolajki (Polsko) - Úřadující světový šampion a lídr průběžného pořadí mistrovství světa Sébastien Loeb havaroval ve čtvrté rychlostní zkoušce Polské rallye a hrozí mu, že přijde o vedení v seriálu. Momentálně není jisté, zda se do osmého podniku mistrovství v sobotu vrátí podle pravidla takzvané superrallye, ale šance, že by polskou premiéru v MS vyhrál, je nulová. Pilot továrního týmu Citroën se přitom po první rychlostní zkoušce dnešního programu dostal do čela rallye. V druhé pak klesl těsně za Mikka Hirvonena z Finska, na kterého ztrácel tři desetiny vteřiny.

Sébastien Loeb
autor: CLAUDE PARIS

V dalším měřeném testu Loeb havaroval a navázal na nevydařené vystoupení z předešlé Akropolis rallye, na níž měl také těžký karambol a musel předčasně odstoupit. "Trefil jsem pařez na kraji silnice, který jsem neviděl, protože byl pod pískem. Úplně jsme zničili pravé přední kolo," popsal situaci Loeb.

V čele Polské rallye je zatím Hirvonen

Polskou rallye po úvodní etapě vede Hirvonen s fordem, který má šanci předstihnout Loeba v čele MS, následuje jeho týmový kolega a krajan Jari-Matti Latvala. Třetí je Dani Sordo ze Španělska s citroënem. 

Jediný český jezdec na startu Martin Prokop je patnáctý. V redukovaném pořadí takzvané juniorské kategorie je třetí s půlminutovým mankem na Nizozemce Kevina Abbringa. "Bude to ještě velká bitva, časy na erzetách jsou těsné. Jedu něco mezi rychle a bezpečně a zítra pojedeme jako dnes," uvedl Prokop.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články