Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
PLANEO CUP - Pohár mládeže FAČR 2024

Loeb: Monte Carlo v MS chybělo

Monte Carlo - Již příští týden bude odstartován nový ročník mistrovství světa v automobilových soutěžích a prvním závodem bude po čtyřleté přestávce opět Rallye Monte Carlo. Král světové rallye posledních let Sébastien Loeb návrat slavné soutěže do kalendáře šampionátu uvítal a přijal s nadšením.

Sébastien Loeb
zdroj: AP autor: Tom Hevezi

"Samozřejmě, vždy jsem měl Monte Carlo rád. Jede se ve Francii a má velmi dobrou atmosféru. Je to mytická rallye a je pěkné, že se vrací zpět. Když se nejezdila, byl jsem trochu zklamaný," uvedl Loeb. "Navíc pro mého spolujezdce Daniela (Elenu) je to domácí rallye, takže i on je velmi šťastný," dodal tovární jezdec Citroënu.

Osminásobný světový šampion závod v monackém království vyhrál pětkrát a nejrychlejší byl i v roce 2008, kdy se v Monte Carlu jelo naposledy v rámci MS. V následujících letech byl závod zařazen do seriálu Intercontinental Rallye Challenge.

Při návratu do elitního šampionátu odstartuje Rallye Monte Carlo netradičně už ve středu 18. ledna, vítěz jubilejního 80. ročníku bude znám v neděli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články