Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Loeb míří k sedmé výhře, Prokop je desátý

Monte Carlo - Sébastien Loeb bezpečně míří i po třetí etapě k sedmému vítězství v Rallye Monte Carlo. Devítinásobný mistr světa má před závěrečnými pěti rychlostními zkouškami náskok minutu a 47 sekund na krajana Sébastiena Ogiera. Český pilot Martin Prokop je před sobotním finále s velkou ztrátou stále desátý.

Martin Prokop
zdroj: AP autor: Laurent Cipriani

Loeb v citroënu vyhrál dva ze tří dnešních testů, celkem byl nejrychlejší v sedmi z dosavadních třinácti a náskok navýšil oproti čtvrtku o dvanáct sekund. Premiérové dílčí prvenství v sezoně si připsal ve dvanácté erzetě Nor Mads Östberg, jenž je s fiestou celkově osmý.

Za pilotem volkswagenu Ogierem si v průběhu dne prohodili pořadí Rus Jevgenij Novikov s další fiestou, který je nyní třetí, a španělský pilot Dani Sordo za volantem citroënu. Od sebe je dělí jen dvě sekundy, Ogier je zhruba o minutu a půl rychlejší.

Prokopova ztráta na konci první desítky vzrostla na bezmála 19 minut a za devátým Bryanem Bouffierem už zaostává o více než deset minut. Ani jeho pozici nikdo neohrožuje, protože nejbližší soupeř Sepp Wiegand z Německa má skoro šestiminutové manko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články