Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Latvala zvýraznil vedení v Britské rallye a míří k obhajobě

Cardiff - I po druhé etapě vévodí Britské rallye vozy Fordu. Finský obhájce prvenství Jari-Matti Latvala zvýraznil vedení a před kolegou z továrního týmu Petterem Solbergem z Norska vede s náskokem 24,5 sekundy. Třetí Sébastian Loeb už ztrácí půl minuty.

Jari-Matti Latvala
zdroj: AP autor: Tom Hevezi

Pořadí se oproti pátku nezměnilo ani na dalších místech, ztráta Martina Prokopa na desáté pozici vzrostla na pět a půl minuty. Sám má k dobru téměř minutu před nejbližším pronásledovatelem, domácím Chrisem Atkinsonem.

Latvala ze sedmi rychlostních zkoušek ve druhé etapě vyhrál tři a směřuje k druhému vítězství v sezoně. Solberg byl nejrychlejší ve dvou testech a po jednom dílčím triumfu si připsali Loeb a čtvrtý muž celkové klasifikace Mads Östberg z Norska, který za Loebem zaostává o 19 sekund.

V neděli vyvrcholí soutěž šesti erzetami a Loeb už se smířil s tím, že bude přerušena jeho aktuální série šesti vítězství. "Můžeme doufat už jen v souboj s Petterem (o druhé místo), ale ten byl velmi rychlý. Jsme třetí, a to není tak špatné," řekl Loeb, jenž usiluje o devátý titul mistra světa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články