Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Latvala ujíždí Ogierovi na Mexické rallye, Prokop si polepšil

León (Mexiko) - Finský pilot Jari-Matti Latvala zvýšil náskok v čele Mexické rallye a před mistrem světa Sébastienem Ogierem vede už o minutu a půl. Za favority z týmu Volkswagen je třetí Dani Sordo s vozem Hyundai. Martin Prokop si polepšil se svým Fordem Fiestou na sedmou příčku.

Jari-Matti Latvala se svým volkswagenem
zdroj: ČTK/EFE

Latvala během sobotní druhé etapy vyhrál šest z devíti erzet, ale navzdory velkému náskoku zatím nejásá. I když je blízko premiérovému triumfu v Mexiku v kariéře. Dnes totiž jezdce čeká 80 kilometrů dlouhý měřený test, nejdelší rychlostní zkouška v seriálu MS za posledních třicet let.

"Náskok máme slušný a jsme ve výhodě, ale dlouhé erzety a zdejší vysoké teploty nám připravují skutečnou sportovní výzvu. Je potřeba správně namíchat míru rizika a obezřetnosti. Nic ještě není rozhodnuté," řekl Latvala, obhájce titulu vicemistra, kterému se předchozí letošní starty v Monte Carlu a Švédsku vůbec nepovedly.

Prokop, který po lednové účasti na Dakaru naskočil do seriálu MS až v této třetí rallye, si o místo polepšil po havárii Nora Andrease Mikkelsena v 15. erzetě.

Výsledky Mexické rallye

1. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo-R) 3:27:22,8, 2. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo-R) -1:35,7, 3. Sordo, Martí (Šp./Hyundai i20) -2:40,4, 4. Östberg, Flöene (Nor./Ford Fiesta RS) -4:48,8, 5. Paddon, Kennard (N. Zél./Hyundai i20) -5:42,1, 6. Tänak, Mölder (Est./Ford Fiesta RS) -7:50,5, 7. Prokop, Tománek (ČR/Ford Fiesta RS) -9:23,5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články