Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Latvala nedal svým soupeřům šanci a suverénně ovládl Argentinskou rallye

Carlos Paz (Argentina) – Jasným vítězem Argentinské rallye se stal Fin Jari-Matti Latvala. Jezdec týmu Volkswagen v Jižní Americe vládl stylem start-cíl a druhého Sébastiena Ogiera z Francie za sebou zanechal s náskokem 1:27 minuty. Ten i přes druhé místo bezpečně vládne průběžnému pořadí šampionátu. Čech Martin Prokop s fordem skončil osmý.

Jari-Matti Latvala behem Argentinské rallye
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Latvala vedl po dvou etapách o půl minuty a Ogier v závěrečném dnu rezignoval na útok. V mlze a na těžké kluzké trati se rozhodl neriskovat s vědomím, že i v pátém závodě sezony bude vítězství patřit Volkswagenu.

"Byla to loterie a já se rozhodl raději vsadit na to, že dokončím. Jari-Matti si výhru zaslouží," řekl Ogier už po prvním testu závěrečného dne, v kterém ztratil další čtvrtminutu. V dalších zkouškách jeho ztráta ještě výrazně narostla a Latvala si dojel bezpečně pro desátý triumf v kariéře.

Třetí skončil s téměř šestiminutovou ztrátou na vítěze Kris Meeke. Britský pilot neměl žádnou šanci, že by v závodech MS na argentinské půdě prodloužil sérii Citroënu o desátý triumf.

V těžkých podmínkách závěrečného dne se vyžíval jen Mikko Hirvonen z Finska, který ovládl tři ze čtyř dnešních testů, jen v posledním byl rychlejší Ogier. Pilot Fordu jel ale s penalizací z předchozích dnů a z dnešního výkonu vytěžil alespoň posun na bodovanou devátou pozici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články