Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Latvala má v Argentině už půlminutový náskok

Carlos Paz (Argentina) - Jari-Matti Latvala pokračuje ve své cestě k vítězství v Argentinské rallye, když po devíti odjetých zkouškách vede před týmovým kolegou Sébastienem Ogierem už o půl minuty. Z druhé etapy ještě zbývá odjet popůlnoční šestikilometrová rychlostní zkouška, v neděli pak soutěž vyvrcholí třemi testy.

Jari-Matti Latvala
zdroj: AP autor: Tom Hevezi

Piloty Volkswagenu nikdo neohrožuje. Třetí v pořadí Kris Meeke v citroënu ztrácí skoro čtyři minuty, s největší pravděpodobností tak skončí devět závodů trvající nadvláda francouzské automobilky na argentinských tratích.

Martin Prokop ve fordu neudržel ve druhé etapě šesté místo a o dvě příčky klesl. Vrátili se před něj Andreas Mikkelsen v dalším volkswagenu a Thierry Neuville v hyundaii, kteří v závěru předchozí etapy nedokončili kvůli technické závadě poslední erzetu a inkasovali pětiminutovou penalizaci.

Argentinská rallye, pátý závod mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 9. rychlostní zkoušce:

1. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo R) 3:28:15,6, 2. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R) -29,9, 3. Meeke, Nagle (Brit., Ir./Citroën DS3) -3:41,2, 4. Mikkelsen, Markkula (Nor., Fin./Volkswagen Polo R) -5:42,3, 5. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -6:41,9, 6. Kubica, Szczepaniak (Pol./Ford Fiesta RS) -3:48,38. Prokop, Tománek (Ford Fiesta RS) -8:12,5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články