Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Latvala do Argentinské rallye vstoupil nejlépe, Prokop je šestý

Carlos Paz (Argentina) – Do čela Argentinské Rallye se po první etapě vyhoupl Jari-Matti Latvala z týmu Volkswagen. Finský pilot vede po pěti rychlostních zkouškách o 18 sekund před svým týmovým kolegou, mistrem světa a lídrem letošního šampionátu Sébastienem Ogierem z Francie. Český jezdec Martin Prokop je s fordem šestý.

Jari-Matti Latvala na Argentinské rallye
zdroj: ČTK/AP autor: Nicolas Aguilera

Jezdci Volkswagenu chtějí ukončit vítěznou sérii Citroënu, který v Argentině v rámci mistrovství světa ovládl devět závodů za sebou. Nejlepší zástupce této značky Kris Meeke z Británie je s více než minutovým odstupem třetí.

Prokopovi po čtvrtém měřeném testu patřila osmá pozice, pak mu ale pomohly k posunu technické problémy Nora Andrease Mikkelsena a Thierryho Neuvilla z Belgie. Na čtvrté místo ztrácí český jezdec jen 24 vteřin.

V Argentině se ještě pojede osm rychlostních zkoušek, soutěž vyvrcholí v neděli.

Argentinská rallye, - po 1. etapě (5. rychlostní zkoušce):

1. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo R) 1:57:36,3, 2. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R) -17,7, 3. Meeke, Nagle (Brit., Ir./Citroën DS3) -1:07,4, 4. Evans, Barritt (Brit./Ford Fiesta RS) -3:48,1, 5. Kubica, Szczepaniak (Pol./Ford Fiesta RS) -3:48,3, 6. Prokop, Tománek (ČR/Ford Fiesta RS) -4:12,2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články