Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lappi ve Švédské rallye drží minutový náskok

Esapekka Lappi má před závěrem Švédské rallye nakročeno k výhře. Do závěrečné etapy vstupuje finský pilot s více než minutovým náskokem před Adrienem Fourmauxem, třetí je Elfyn Evans. 

Esapekka Lappi
zdroj: Reuters

V čele pořadí se Lappi udržel, přestože v druhé etapě nebyl v žádném z devíti testů nejrychlejší. Nahrála mu havárie dosavadního hlavního soupeře Takamota Kacuty z Toyoty. Nejúspěšnějším jezdcem dne byl Lappiho týmový kolega a vítěz úvodní Rallye Monte Carlo Thierry Neuville. Belgičan vyhrál závěrečné tři testy, během dne poskočil z druhé desítky pořadí až na čtvrté místo, na něm ale i kvůli čtyřicetisekundové penalizaci má minutovou ztrátu na vicemistra světa Evanse.

V neděli soutěž na ledu a sněhu vyvrcholí třemi rychlostními zkouškami. Lappi už má na základě nového systému hodnocení jistotu 18 bodů a dalších maximálně 12 ještě může získat. Po pátečních haváriích se do rallye vrátili mistr světa Kalle Rovanperä i obhájce prvenství Ott Tänak a každý vyhrál po jednom testu, naději na dobrý výsledek ale po penalizacích nemají. V pátek havaroval i český pilot Jan Černý a druhou etapu nedokončil kvůli závadě na převodovce svého fordu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články