Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Lackovi vstup do sezony úplně nevyšel, v Misanu byl pátý

Adam Lacko má za sebou vstup do nové sezony mistrovství Evropy v závodech tahačů. V Misanu obsadil závodník stáje Buggyra ZM Racing v první jízdě páté místo a následně ze druhé pozice odstoupil. V průběžném pořadí šampionátu je zatím sedmý, první je obhájce titulu Norbert Kiss z Maďarska, jenž byl první a třetí.

Sedmatřicetiletý Lacko zajel v kvalifikaci čtvrtý čas a do závodu odstartoval z druhé řady. Cílem projel pátý s odstupem deseti sekund za nejrychlejším Kissem.

"Dnešek nedopadl úplně slavně. Čekali jsme od toho víc. První závod vypadal ze začátku dobře. Dostal jsem se na třetí místo, ale pak nám přestalo auto brzdit a propadl jsem se až na páté. Navíc sedm kol před cílem mi Antonio (Albacete) prorazil zadní pneumatiku, takže na tu hrůzu to dopadlo dobře," řekl Lacko.

Do druhé jízdy startují jezdci z první osmičky v opačném pořadí a jediný Čech na startu opět vyrazil z druhé řady. Rychle se mu podařilo posunout na druhou pozici, při útoku na v tu dobu vedoucího Němce Reného Reinerta ale poškodil speciál a musel odstoupit.

"Start se mi docela povedl. Byl jsem druhý, a když jsem chtěl předjet Reného, tak jsme se špatně zahákli, trefil mě přesně na tyč řízení, která se ohnula, a v ten moment auto přestalo zatáčet. Zkoušel jsem to ještě jedno kolo, ale z okruhových závodů jsem spíše udělal offroard, tak jsem jel do depa," uvedl Lacko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články