Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Lacko ztratil s lepším počasím vedení v ME tahačů, v Maďarsku druhý den nestačil na Kisse

O vedení v seriálu, které vybojoval v sobotu, druhý den na Hungaroringu zase přišel. Automobilový jezdec Adam Lacko skončil druhý v hlavním závodě druhého podniku mistrovství Evropy tahačů v Maďarsku. Novým lídrem šampionátu se stal domácí Norbert Kiss, jenž v neděli ovládl obě jízdy.

Oproti sobotě bylo v neděli v Maďarsku lepší počasí. Nepršelo a Kiss, který na okruhu nedaleko Budapešti pravidelně testuje, toho využil. Byl nejrychlejší v ranní kvalifikaci a poté i v obou jízdách.

Hlavní závod ovládl stylem start–cíl. Ve druhém, ve kterém startuje elitní osmička v opačném pořadí a ve hře jsou poloviční body, se dokázal rychle posunout vpřed a dojel si pro třetí triumf ze čtyř jízd na Hungaroringu.

Je nám líto, video expirovalo.
Lacko dojel v Maďarsku v hlavním závodě druhý, druhý je i v ME

"Na startu třetího závodu to vypadalo nadějně, Norbert hodně zaspal a skoro jsem se dostal před něj. Myslím si, že chybělo snad čtvrt metru, abych se tam dostal, ale nešlo to," řekl Lacko, který hned v úvodu zkoušel Kisse ohrozit a předjet.

"Pak už bylo vidět, že na suchu na něj nemáme. V prvním kole mi dal asi 50 metrů a pak už ujížděl. Jako já v sobotu na mokru," uvedl šestatřicetiletý jezdec.

Souboje v každé zatáčce

Lacko nakonec dojel druhý, téměř až do konce ale musel odrážet ataky úřadujícího šampiona Jochena Hahna z Německa. "Bojovali jsme každou zatáčku a neustále to vypadalo, že mě předjede. Já jsem si to ale uhlídal a neudělal jsem chybu," pochvaloval si Lacko.

Do druhé jízdy Lacko odstartoval ze čtvrté řady a na rozdíl od Kisse se mu dlouho nedařilo dostat se vpřed. Nakonec se mu povedlo posunout na páté místo a v samém závěru i na čtvrté, když v posledních zatáčkách předjel Stephanii Halmovou z Německa.

"Myslím si, že to byl z mého pohledu nejzajímavější závod celého víkendu, protože jsem sváděl hodně soubojů. Na suchu nám tolik nefungovalo auto, zkoušeli jsme měnit nastavení a oproti prvnímu nedělnímu závodu to bylo horší. Nedokázal jsem se tak rychle dostat dopředu, ale v posledním kole se mi podařilo předjet Stefi a vybojovat bramborovou pozici," uvedl Lacko.

Jezdec týmu Buggyra Zero Mileage Racing se dokázal v Maďarsku posunout z třetího na druhé místo průběžného pořadí, před závěrečným víkendem v Misanu ztrácí na Kisse šest bodů. "V sobotu to vypadalo nadějně, měl jsem v čele náskok dvou bodů. Dnes jsem spadl, ale z celkového hlediska jsem si polepšil. Z Maďarska můžeme odjíždět spokojení a těšíme se na další podnik," dodal Lacko.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články