Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Lacko v Zolderu porazil lídra šampionátu Hahna, ale pak mu odešly brzdy

Dobře zahájil Adam Lacko první závodní den na mistrovství Evropy tahačů na okruhu v belgickém Zolderu. V úvodní jízdě dojel v hlavní pohárové jízdě druhý a získal skalp lídra pořadí Jochena Hahna. V druhé jízdě ale do cíle nedorazil a jeho ztráta na německého soupeře vzrostla na 54 bodů. Obhájce titulu si alespoň nepatrně upevnil druhé místo před maďarským rivalem Norbertem Kissem, který dojel čtvrtý a osmý.

Adam Lacko v Buggyře
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Lacko na úvod víkendu po povedeném startu z třetího místa předstihl Hahna, i přes jeho nebezpečné útoky ho udržel za sebou a cílem projel za vítězem kvalifikace Antoniem Albacetem ze Španělska.  

"Start se mi hodně povedl a pak jsem využil strkanice a protlačil se za Albaceteho na druhou příčku. Měl jsem půl závodu co dělat, abych Jochena udržel za sebou. Druhou půlku už jsem se soustředil jen na Albaceteho, ale jel dobře," řekl Lacko.  

Ve druhé jízdě se ze sedmé startovní pozice probíjel dopředu, ale pak ho zastavil prasklý brzdový kotouč. "Propracovával jsem se dopředu, ale hodně mě zbrzdil Kiss, který se nechtěl své pozice jen tak vzdát. Tento okruh je velmi náročný na brzdy, to se nám také stalo osudným," řekl zklamaný Lacko, jemuž se Hahn bodově vzdálil díky druhému místu za krajankou Stephanií Halmovou. 


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články