Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Lacko v Jaramě vyhrál, na stříbro v ME tahačů už ale nedosáhl a skončil třetí

Výhrou v hlavním závodě ve španělské Jaramě se rozloučil se sezonou evropského šampionátu tahačů Adam Lacko. Boj o druhé místo v celkovém pořadí ale prohrálo se Španělem Antoniem Albacetem. Pilotovi týmu Buggyra Racing scházelo ke stříbru sedm bodů. Titul měl už dříve jistý Jochen Hahn z Německa.

"Někdy při nás stálo štěstí, jindy ne. Myslím si, že (náš souboj s Albacetem) rozhodl Zolder, kdy nám praskly brzdy," řekl Lacko a poukázal na nedokončenou čtvrtou jízdu na belgickém okruhu. Nenahrálo mu ani zrušení nedělních jízd v Mostě kvůli nepřízni počasí na začátku září.

Lacko ztrácel před Jaramou na Albaceteho tři body. Reálnou šanci na boj o druhou pozici ztratil v sobotu, kdy dostal dodatečně desetisekundovou penalizaci a přišel o výhru v druhé jízdě. Zkušený Španěl se mu tak vzdálil na 14 bodů, dnes jich ve hře bylo už jen 30.  

Pětatřicetiletý rodák z Čeladné v neděli vyhrál kvalifikaci, následně byl nejrychlejší i v třetí jízdě závodního víkendu, Albacete ale dojel třetí. Do poslední jízdy tradičně elitní osmička nastoupila v obráceném pořadí a domácí jezdec si svůj náskok zkušeně hlídal. Lacko dojel i přes veškerou snahu pátý za Albacetem. Vyhrál Maďar Norbert Kiss.    

Je nám líto, video expirovalo.
Lacko obsadil v ME tahačů třetí místo

"Víc to nešlo. Na startu mě vytlačili, vyvezli mimo trať. Měl jsem přitom dobrý start. Trošku jsem se propadl a pak jsem se musel postupně propracovat dopředu," řekl Lacko ČTK.  

Radost mu udělala alespoň předešlá výhra stylem start–cíl. "Z pohledu diváka to vypadalo možná jednoduše, ale z mého pohledu to tak jednoduché nebylo. Jochen na mě od prvního kola do posledních metrů tlačil, zkoušel mě znervóznět, občas do mě i lehce ťuknul, aby to bylo zajímavější. Nenechal jsem se, udržel jsem nervy na uzdě a dotáhl jsem do cíle na suprovém prvním místě," uvedl Lacko.

Výsledky závodu v Jaramě (Španělsko):

3. jízda: 1. Lacko (ČR/Buggyra) 24:07,428, 2. Hahn (Něm./Iveco) -0,359, 3. Albacete (Šp./MAN) -0,899.

4. jízda: 1. Kiss (Maď./Mercedes) 24:15,023, 2. Hahn -4,476, 3. Halmová (Něm./Iveco) -6,171, ...5. Lacko -8,050.

Konečné pořadí ME: 1. Hahn 370, 2. Albacete 268, 3. Lacko 261.

Hodnocení týmů: 1. IVECO Magirus 627, 2. MAN Löwen Power 510, 3. Buggyra Racing 519.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články