Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Lacko v Jaramě navázal na výhry ze Zolderu a opět neprohrál

Adam Lacko ovládl závody tahačů v Jaramě a navázal tak na svá vítězství na okruhu Zolder před dvěma týdny. S ohledem na fakt, že akce seriálu mistrovství Evropy se v aktuální sezoně většinou ruší, se ve Španělsku konal volný závod, který byl doprovodným k domácímu šampionátu. Lacko v Jaramě vyhrál obě finálové jízdy.

"Závody v Jaramě jsou pro mě taková srdcovka, jak se okruh vlní nahoru a dolů a stále je tady cítit historie formule 1," řekl Lacko, jehož hlavním sokem byl zkušený domácí jezdec Antonio Albacete.

"Atmosféra je tady navzdory covidu pořád skvělá a i přes menší počet diváků je stále cítit jejich podpora, což nás motivuje ještě k lepším výkonům," podotkl šestatřicetiletý jezdec týmu Buggyra Zero Mileage Racing.

Lacko před dvěma týdny v Zolderu ovládl všechny čtyři finálové jízdy a porazil i úřadujícího evropského šampiona Jochena Hahna z Německa.

A neporažený se vrací i z Jaramy. Nejprve ovládl měřený trénink a poté i obě jízdy. "V měřáku se mi povedlo zajet ještě o půl vteřiny rychlejší čas než minulý rok, takže za mě určitě spokojenost," pochvaloval si.

V prvním finále hned na začátku poodjel týmovému kolegovi Téovi Calvetovi z Francie a bezpečně si dojel pro výhru.

"Tím, že Téo startoval z druhé pozice, tak jsem se nemusel strachovat, jak se do první zatáčky naskládáme, a zbytek závodu jsem si už jen udržoval náskok," řekl Lacko, za nímž dojel druhý Calvet. Třetí členka roudnické stáje Aliyyah Kolocová byla pátá.

Do druhého závodu odstartovali Lacko s Calvetem po otočení pořadí až ze čtvrté řady, i tak ale Lacko projel pod šachovnicovým praporkem jako první.

"Druhý závod byl trochu těžší, jelikož jsem startoval zezadu a v první zatáčce byla velká tlačenice. Ale projel jsem to bez úhony, po nějakých osmi kolech se mi podařilo předjet i prvního Recuenca a dojet si tak pro druhé první místo v Jaramě, takže jsem určitě spokojený," dodal Lacko. Calvet byl čtvrtý, Kolocová pátá.

Další závodní víkend čeká Lacka a spol. 17. a 18. října, kdy má na Hungaroringu pokračovat druhým podnikem seriál mistrovství Evropy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články