Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Lacko má vylepšený tahač, v Mostě myslí na medaili. Domácí trať je těžší, připouští

Nový motor, vylepšené brzdy. Adam Lacko s tímto počinkem vstupuje do druhé poloviny sezony mistrovství Evropy tahačů. Jednička týmu Buggyra ZM Racing a jediný český účastník seriálu se o víkendu v Mostě pokusí opět zapojit do medailových bojů. Cílem je hlavně snížit ztrátu na suverénního Norberta Kisse z Maďarska.

Motor je podle Lacka čerstvější, svěží. "A věřím, že se nám podařilo zlepšit (brzdové) kotouče. Doufejme, že to bude stačit, abychom bojovali o nejvyšší příčky," popsal Lacko vylepšení svého trucku oproti poslednímu závodu ME na Nürburgringu v polovině července.

Šestitýdenní pauzu trávil hlavně s rodinou. "Měli jsme v uvozovkách prázdniny, kdy jsme byli týden na dovolené, ale jinak jsem byl pořád na závodech. Jen s Nikym," řekl Lacko, jehož syn Nicolas závodí na motokárách. "Vedle toho jsem se ale pořád připravoval na Most, abychom byli připraveni maximálně, co to jde," řekl.

Evropský šampion z roku 2017 je v průběžném pořadí letošního seriálu čtvrtý, na vedoucího Kisse ztrácí 84 bodů. "Dělá vrásky všem, nejen nám. Myslím. Jochen (Hahn) je z něj úplně na prášky. Když se mu zadaří, dává všem v měřáku vteřinu a pak je nás pět v jedné desetině. Nebýt jeho, je to našlapané," uvedl Lacko na adresu obhájce titulu, který letošní sezoně kraluje.

Trať v Mostu s novým povrchem

Sedmatřicetiletý rodák z Čeladné ale věří, že v domácím prostředí uspěje a rozšíří letošní chudou medailovou bilanci. "Mostecký okruh mám rád. Vždy se domů těšíme, je to pro nás těžší, protože tam vždy máme spoustu partnerů, diváků, fanoušků a chceme se všem zavděčit. Zajet nejlepší výsledek, co jde, aby všichni odcházeli spokojeni," podotkl Lacko.

Letos se pilot Buggyry bude muset stejně jako ostatní adaptovat na nový povrch na severočeském okruhu. "Je rovnější a rychlejší. Oproti minulosti jsme zrychlili tak o sekundu," řekl Lacko, jenž věří, že tentokrát nebude v Mostu o víkendu pršet. "Za poslední roky už bylo v Mostě deště dost. Nikdo nechce, aby museli lidi chodit předčasně domů. Maximálně ať lehce sprchne," dodal Lacko a poukázal na rok 2019, kdy se kvůli počasí musela část programu zrušit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články