Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lacko má v konečném pořadí ME tahačů bronz, Vršecký je pátý

Le Mans - V celkovém pořadí seriálu mistrovství Evropy tahačů obsadil český jezdec Adam Lacko třetí místo, zatímco jeho krajan David Vršecký skončil pátý. Rozhodly o tom dnešní poslední dva závody šampionátu, které se jely ve francouzském Le Mans. Mistrem Evropy je poprvé Němec Jochen Hahn.

Adam Lacko
zdroj: adam-lacko.cz

V hlavním pohárovém závodu dojel Lacko během dnešního dramatického programu třetí, a tím si definitivně zajistil celkový bronz. "Byl to senzační finiš týmu. Jochen si titul rozhodně zaslouží a bylo fajn, že jsme mohli slavit s ním přímo na pódiu," radoval se český pilot, který následný závod s hendikepovým startem nedokončil kvůli technické závadě na svém renaultu.

Přestože jeho soupeř Vršecký mohl v závěrečných závodech ještě zaútočit na bronzový stupeň, po nevydařené neděli je celkově pátý se stejným bodovým ziskem jako čtvrtý Markus Östreich z Německa.

Vršecký před startem pohárového závodu živil coby nejrychlejší jezdec měřeného tréninku velké naděje, ale nakonec se musel smířit s celkovým pátým místem. Zlomový okamžik přišel hned na startu pohárového závodu, kdy se stal první obětí ataku domácího Anthonyho Janieka, startujícího z třetí pozice. "Je to hodně čerstvé, nemíním to raději ani komentovat. Nejednalo by se o diplomatická slova," reagoval nasupený Vršecký na událost, která ho definitivně připravila o medaili.

Buggyra Davida Vršeckého
zdroj: buggyra.com

Jeho vůz se totiž po ráně proměnil v nepojízdný vrak a během několika sekund potkal stejný osud i Albaceteho, Nittela, Olivera a Lvova. První dva dokonce museli na vyšetření do nemocnice, obhájce titulu Albacete má zlomená žebra.

"Doufám, že budou v pořádku. Jsou důležitější věci než vítězství, poháry a body. Pokud to někomu nedochází, je mi ho líto," zlobil se dvojnásobný mistr Evropy Vršecký, který nakonec přišel i o čtvrté místo, protože při bodové rovnosti rozhodla v Östreichův prospěch lepší bilance výher. Kvůli zdemolovanému vozu už český jezdec do druhého závodu nenastoupil.

Kolize zároveň rozhodla i o novém mistru Evropy. V důsledku Albaceteho absence se z titulu radoval poprvé v kariéře Hahn.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články