Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Lacko kraloval na Nürburgringu a navýšil vedení na čele šampionátu

Nürburgring - Adam Lacko nenašel v prvním dnu závodního víkendu mistrovství Evropy tahačů na Nürburgringu přemožitele a po dvou triumfech zvýraznil vedení v šampionátu. Na mokré trati se naopak nedařilo jeho staronovému kolegovi v týmu Buggyra Davidu Vršeckému. Dvojnásobný mistr Evropy se při návratu do seriálu po téměř dvou letech nevešel ani v jedné jízdě do bodované desítky. 

Adam Lacko v čele závodu
zdroj: ČTK/PR/BUGGYRA media

Lacko skončil v pátečním měřeném tréninku čtvrtý, ale v závodech ukázal, že na mokru patří k nejlepším jezdcům. "Nebyl to vůbec jednoduchý závod a hodně jsem se zapotil, protože to strašně klouzalo," řekl Lacko. "Ve druhé jízdě jsem čekal větší drama, tam si užil spíše David než já, ale je z toho po sobotě zisk maximálního počtu bodů, takže jsem hodně spokojený," konstatoval lídr pořadí, jenž má před nedělním pokračováním náskok 31 bodů na Němce Jochena Hahna.

Vršecký zaostal za očekáváním. "Návrat jsem si představoval trochu jinak. V prvním závodě mě trápila elektrika, odešel alternátor a skoro vůbec nic nefungovalo. Ve druhé jízdě jsem se pak připletl do kolize s Albacetem a Kissem. Musím na dnešek rychle zapomenout a věřit, že zítra bude líp," řekl Vršecký. 

Závod mistrovství Evropy tahačů na Nürburgringu (Německo):

První závod: 1. Lacko (ČR/Buggyra) 29:38,658, 2. Kiss (Maď./Mercedes) -3,289, 3. Hahn (Něm./Iveco) -8,395, ...12. Vršecký (ČR/Buggyra) -54,897.

Druhý závod: 1. Lacko 27:52,248, 2. Janiec (Fr./MAN) -10,303, 3. Körber (Něm./Iveco) -17,877, ...15. Vršecký -1:23,448.

Průběžné pořadí ME: 1. Lacko 122, 2. Hahn 91, 3. Halmová (Něm./MAN) 90. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články