Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Lacko je druhý v ME tahačů, Buggyra vyhrála mezi značkami

Le Mans (Francie) - Adam Lacko si v závěrečném dílu mistrovství Evropy tahačů v Le Mans zajistil titul vicemistra. Zároveň přispěl k tomu, že česká stáj Buggyra vyhrála Pohár konstruktérů a vrátila se po šesti letech na evropský trůn.

Buggyra Davida Vršeckého
zdroj: buggyra.com

O druhé místo v šampionátu za již jistým vítězem Maďarem Norbertem Kissem se Lacko přetahoval s Němcem Jochenem Hahnem. První ze dvou dnešních jízd vyzněla lépe pro Lacka, jenž si dojel pro bronz, zatímco Hahn byl šestý.

Druhý závod byl už od začátku napínavější. Lackovi se vydařil start a po chvíli už útočil na Hahna. Němec se ale nechtěl nechat předjet, narazil do Lackova vozu a prorazil mu pneumatiku na zadní nápravě. I přes tento handicap však Lacko udržel pozici před Hahnem až do cíle.

"Byl to boj, ale dokázal jsem to. Nevěřil jsem, že to bez gumy dojedu, ale říkal jsem si: když to dokáže Martin Kolomý na Dakaru, tak já také," radoval se Lacko.

David Vršecký dojel dvakrát čtvrtý a připsal si body, kterými si pojistil celkově čtvrté místo před Španělem Antoniem Albacetem. Navíc přispěl k suverénnímu vítězství značky, která po celou sezonu odolávala přesile vozů MAN. "Je to fantazie, splnili jsme oba úkoly, se kterými jsme do Le Mans jeli - máme týmové zlato a Adam je vicemistr. Já jsem se čtvrtým místem taky spokojený, letos mně brambory nějak zachutnaly," řekl roudnický rodák Vršecký.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články