Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Lacko dojel v ME tahačů v Mostu třetí

Most - Adam Lacko obsadil v dnešním prvním závodu mistrovství Evropy tahačů v Mostu třetí místo, David Vršecký dojel dvakrát pátý. Vyhráli Švýcar Markus Bösiger a Rus Alex Lvov. Lacko měl v pohárovém závodu štěstí, několik desítek metrů po dojezdu do cíle se mu totiž porouchal diferenciál. Celkem v Mostu získal 44 bodů, výrazně překonal své letošní maximum a v průběžném pořadí šampionátu je třetí.

MS Evropy v Mostě
zdroj: ČTK

V sobotu přitom Lacko po druhém závodu přišel o stupně vítězů. Penalizace za kontakt se Španělem Antoniem Albacetem ho odsunula z bronzové na čtvrtou pozici.

Naopak Vršecký měl dnes v úvodním závodu smůlu, neboť prakticky celou dobu jel v závěsu za Albacetem, z jehož vozu unikal olej. "Spíše než na ofenzivu jsem se musel soustředit na to, abych auto vůbec udržel na okruhu," komentoval český závodník páté místo.

I on byl ale s mosteckými výkony spokojený. "Získal jsem 39 bodů, což je můj letošní osobák. Snad se budu zlepšovat až do konce šampionátu," dodal Vršecký, který je v ME čtvrtý s osmibodovou ztrátou na Lacka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články