Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Lacko cílí na Nürburgringu na návrat do top tři: Němci budou pod velkým tlakem

Zatím se dívá na první příčku zpovzdálí. Na německém Nürburgringu už se chce ale Adam Lacko výrazně přiblížit. Pilot týmu Buggyra Racing je po třech dílech evropského šampionátu tahačů průběžně čtvrtý a na vedoucího Jochena Hahna z Německa ztrácí 54 bodů. Ovšem novému speciálu pro letošní sezonu věří.

"Asi bych měl v této chvíli řešit vzhledem k průběžnému pořadí třetího Norberta Kisse a druhou Steffi Halmovou, smělé myšlenky na zisk titulu mě ale neopouštějí," řekl bojovně naladěný Lacko před odjezdem na Nürburgring.

Roudnický tým letos nasadil do seriálu zcela nový speciál s označením VK50, i proto je Lacko optimistický. "Z dvanácti bodovaných jízd jsem jedenáctkrát dojel. VK50 drží a má velký potenciál, který v dohledné době určitě využijeme. Nejlépe už na Nürburgringu," přál si rodák z Čeladné, který na třetího Kisse ztrácí jen pět bodů. "Jochen se Steffi budou na domácím okruhu tradičně pod velkým tlakem. Oba jsem porazil v Misanu, proč by tomu tak nemohlo být i na Nürburgringu," řekl Lacko.

Na okruh v Porýní se těší i celý tým Buggyra. V roce 2003 zde totiž vyhrál svůj první závod David Vršecký, přičemž speciály Buggyra pilotované triem Vršecký, Körber, Albacete tehdy kompletně opanovaly stupně vítězů. Před dvěma lety zde navíc Lacko udělal důležitý krok k zisku titulu.

"Nevím o nikom, kdo by neměl Nürburgring rád. O víkendu přijde tradičně 200 000 lidí, což je více, než chodí na závody formule 1. Fantastická atmosféra a okruh, který Buggyrám svědčí," uvedl šéf týmu Jan Kalivoda, jenž doufá i v posun v hodnocení konstruktérů. Aktuálně je Buggyra čtvrtá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články