Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Lacko chce na domácím okruhu v Mostě uhájit vedení v ME tahačů

Praha - Jezdci týmu Buggyra Adam Lacko a Jiří Forman se příští týden představí v Mostě při šestém podniku mistrovství Evropy tahačů a před domácím publikem by rádi atakovali stupně vítězů. Lacko si chce po severočeských závodech udržet vedení v čele seriálu, které hájí o pouhý bod před Němcem Jochenem Hahnem.

Ještě před Mostem však čeká jezdce o tomto víkendu maďarský podnik na okruhu Hungaroring. "Pro nás je momentálně prioritou Adam a jeho boj o titul. Je v čele šampionátu, což je největší lákadlo pro české fanoušky," řekl manažer týmu Jan Kalivoda.

Lacko v dosavadních čtyřech dílech šampionátu vyhrál celkem osm jízd a neustále se přetahuje s Hahnem o vedení. "Bylo by hezké si zrovna v Mostě vytvořit náskok, ale myslím, že to tak nebude. Podle mě to letos bude boj do poslední zatáčky posledního závodu," podotkl Lacko.

"Že to bude takhle vyrovnané, to jsem opravdu nečekal. Jsem rád, že vedu, ale ještě před sebou máme víc než polovinu závodů. Hlavní zlom asi nastane tehdy, pokud se někomu pokazí auto. Pak už to bude mít složitější," doplnil Lacko.

Je nám líto, video expirovalo.
Lacko: Před domácím publikem cítím velkou zodpovědnost

Neskrývá však, že vyhrát v Mostě by pro něj bylo dvojnásob příjemné. "Je to největší motivace. Je tam domácí atmosféra, kousek od baráku. Vždy si člověk říká, kéž by to zrovna doma vyšlo, a snaží se víc předvést," uvedl jednatřicetiletý jezdec.

Dosud poslední podnik letošního šampionátu se jel na začátku července a Buggyra pak přes léto mohla pracovat na úpravách vozu. "Máme určité změny, kterými jsme chtěli reagovat na vývoj sezony. Samozřejmě se může stát, že nemusí fungovat, takže se budeme rozhodovat podle vývoje šampionátu, jestli je nasadíme, nebo ne," podotkl Kalivoda.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články