Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Lacko brzy po operaci startoval v Misanu a neděle mu nevyšla

V polovině května byl na operaci slepého střeva, z níž se vyklubala kompletní očista dutiny břišní. Nicméně o víkendu už Adam Lacko startoval v úvodním závodě mistrovství Evropy tahačů v italském Misanu. V sobotu dojel dvakrát druhý, v neděli byl nejdříve devátý a druhou jízdu pro poruchu řízení nedokončil. V průběžném pořadí je nyní třiatřicetiletý závodník pátý. Po dvou vítězstvích vede Němec Jochen Hahn.

Adam Lacko
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Jezdec týmu Buggyra Racing, který obhajuje titul evropského šampiona, před závodem přiznal, že mu otřesy ani dlouhé sezení ještě stále nedělají moc dobře a největší bolest pochází od toho, že mu lékaři museli čistit střeva a vnitřnosti. 

Nedělní jízdy mu nevyšly hlavně zásluhou kolizí po startu. Ve třetí jízdě mu německý soupeř Sasha Lenz prorazil zadní pneumatiku a Lacko s ní absolvoval celý závod. "To bylo hodně o fous. Jsem rád, že jsem vůbec dojel. Na startu to tam přede mnou někdo zašlápl a to mě zaseklo. Navíc mně pak v první zatáčce Sasha prorazil gumu. Snažil jsem se pak hlavně dojet do cíle," řekl Lacko.  

V závěrečné jízdě odstoupil z desátého místa kvůli špatné ovladatelnosti vozu. "Po startu jsem dostal ránu a přestalo mi fungovat řízení. Bohužel tak nepravidelně, že jsem nevěděl, kdy mi to vypne a kdy ne. Několikrát jsem vylétl i mimo trať. Nemělo cenu se s tím dál prát. Byl by to hazard," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Lacko je po úvodním závodu ME tahačů pátý

Průběžné pořadí ME po úvodním závodním víkendu: 1. Hahn 50, 2. Halmová (oba Něm, Iveco) 34, 3. Albacete (Šp., Man) 29, ...5. Lacko (ČR, Buggyra) 26.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články