Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Kvěchovi se v Cardiffu nedařilo, zvítězil Bewley

Sedmé kolo mistrovství světa na ploché dráze hostil Cardiff. A britské publikum se dočkalo domácího vítěze, Dan Bewley dokázal nejlépe zvládnout finále a k radosti diváku si dojet pro triumf. Na druhém místě dokončil další Brit Robert Lambert, třetí skončil Fredrik Lindgren. Českému závodníkovi Janu Kvěchovi se nedařilo a připsal si čtrnácté místo. Další český plochodrážník Václav Milík si přivodil na závodech v Polsku zlomeninu ruky.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Poslední jízda Jana Kvěcha v Cardiffu

Jan Kvěch poprvé nastoupil v rozjížďce číslo 2, která se mu však příliš nevyvedla. Většinu času držel třetí místo, po chybě se ale propadl na poslední pozici a nezískal jediný bod.

Bod si nepřipsal ani v druhé jízdě, kdy se po nepovedeném startu dostal na čtvrtou pozici a z ní už se posunout nedokázal.

Třetí rozjížďka mu však vyšla podle představ a dojel si rovnou pro tři body za vítězství v jízdě, když mu po bezchybném výkonu nikdo nekonkuroval a vrátil se do hry o semifinále.

Avšak k tomu potřeboval v posledních dvou jízdách bodový zisk. To se ale ani v jedné nepovedlo a Janu Kvěchovi tak zůstali dveře do semifinálové osmičky zavřené. Do celkového pořadí MS si však zapíše alespoň dva body, které v Cardiffu získal ve sprintu za třetí místo.

Finále nejlépe po rozjel po startu z červené dráhy Dan Bewley. Ten si hned za první zatáčkou vytvořil solidní náskok, který už nikdo nedokázal smazat a dojel si pro vítězství na domácí půdě. K ještě větší radosti britského publika dopomohlo i druhé místo dalšího domácího závodníka Roberta Lamberta. Třetí dokončil vítěz posledního závodu Fredrik Lindgren.

Celkovému pořadí stále vévodí Bartosz Zmarzlik s velkým náskokem. Na druhé místo se posunul Robert Lambert, třetí pozici drží Fredrik Lindgren. Další závod čeká na plochodrážníky v polské Wroclawi.

Milík se zranil při závodech v Polsku 

Český plochodrážní jezdec Václav Milík utrpěl v dnešním závodě druhé polské extraligy tříštivou zlomeninu levé ruky. Jednatřicetiletý pardubický jezdec byl z oválu v Krosnu převezen do nemocnice, kde se ještě dnes večer podrobil operaci. Podle serveru sportowefakty.wp.pl zranění s největší pravděpodobností ukončilo Milíkovi sezonu.

Osminásobný český šampion Milík nešťastně havaroval v desáté jízdě čtvrtfinálového duelu s Rybnikem. Český závodník a kapitán domácí sestavy se nestihl vyhnout stroji týmového kolegy Jonase Seiferta-Salka, který měl před ním kolizi s jiným jezdcem. Po prvním ošetření nastoupil Milík s rukou v závěsu do sanitky a v nemocnici se poté podezření na vážné zranění potvrdilo.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články