Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
BBV po 25 letech

Kvěch příští rok MS nepojede, v Pardubicích si postup nevyjel

Nevyšlo to. Závodník na ploché dráze Jan Kvěch se v příštím roce nezúčastní seriálu mistrovství světa. Neuspěl v Pardubicích v Grand Prix Challenge, z níž postupovali do MS první čtyři jezdci a český reprezentant skončil devátý. Účast si zajistili Australané Brady Kurtz a Max Fricke, Dán Anders Thomsen a Polák Dominik Kubera.

Jan Kvěch
zdroj: Facebook/Team Kvěch 201 autor: Mateusz Wojcik

Dvaadvacetiletý Kvěch, jenž v sobotu zakončil letošní vystoupení v seriálu Grand Prix prvním postupem do semifinále a při své první účasti mezi stabilními jezdci pro celý ročník obsadil celkově 15. místo, začal dnes na svítkovském oválu dvoubodovým ziskem. Jenže z dalších dvou jízd si připsal pouze bod a jeho postupové naděje se začaly rozplývat.

Čtvrtou jízdu na kluzkém oválu za stálého deště pak sice vyhrál, v páté si však připsal druhou nulu a celkových šest bodů bylo na postup málo. Vítězný Kurtz ztratil jen dva body z 15 možných, druhý Thomsen jich nasbíral 12, Kubera a Fricke shodně po 11. Jednou se na dráze v roli náhradníka představil i Jan Macek, ale nebodoval.

Stabilní místo má v seriálu 15 jezdců, k nimž se vždy v jednotlivých závodech připojí jeden startující na divokou kartu. Jistotu má dosud deset plochodrážníků. Vedle dnešního úspěšného kvarteta pojede nejlepších šest jezdců pořadí letošní GP. Obhájce titulu Bartosz Zmarzlik z Polska, Britové Robert Lambert a Dan Bewley, Švéd Fredrik Lindgren, Slovák Martin Vaculík a Australan Jack Holder.

Lotyš Andžejs Lebeděvs si vyjel účastnické místo jakožto celkový vítěz seriálu mistrovství Evropy. Další čtyři závodníky nominuje komise Grand Prix.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články