Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Kvarteto českých motocyklistů jede na Šestidenní na sedmém místě

Česká čtveřice na motocyklové Šestidenní v Chile se drží po čtvrtém dnu nadále na sedmém místě. Nic se nezměnilo ani na pořadí do šesté příčky a v čele jsou stále Australané, byť už od druhého dne pokračují jen ve třech. Za český tým se posunuli Švédové s téměř pětiminutovým mankem.

Je nám líto, video expirovalo.
Český tým na Šestidenní zůstává sedmý, dál vedou Australané

Z českého kvarteta byl podruhé za sebou nejrychlejší Patrik Markvart, který v kubatuře E1 zajel tentokrát sedmý čas, což je zatím jeho maximum. V absolutní klasifikaci je na tom stále nejlépe Kryštof Kouble (29.). Do týmu patří i Jaromír Romančík a Jiří Hádek, jehož výkony se zatím ještě ani jednou do hodnocení Světové trofeje nezapočítávaly.

Při třetí etapě v jednom z testů havaroval právě Hádek a poškodil spojkový válec svého motocyklu. Po improvizované opravě pokračoval bez funkční spojky. Pádu se na prašném a kamenitém povrchu nevyvaroval ani Kouble, který si poranil pravý kotník.

I Jaromír Romančík kvitoval, že byla část etapy zrušena. "Tam byla stěna prachu. Myslím si, že když člověk není úplně vyhráblej, tak to tam nemůže podržet, protože má strach, takže bylo to neregulérní," hodnotil zpětně.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi si polepšili na Šestidenní o jednu příčku

Šestidenní, mezinárodní endurové závody ve Viňa del Mar (Chile) - 4. den:

Světová trofej: 1. Austrálie (Milner, Sanders, Snodgrass, Strang) 9:57:20,63, 2. USA -5:50,35, 3. Itálie -9:09,14, ...7. ČR (Markvart, Kouble, Hádek, Romančík) -27:28,34.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články