Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Kvalifikaci vyhrál Webber, Vettel poprvé mimo první řadu

Nürburgring - Kvalifikaci na Velkou cenu Německa formule 1 vyhrál Australan Mark Webber z Red Bullu, který si vyjel třetí pole position v sezoně. Vedle něj se v neděli postaví do první řady na start desátého letošního závodu Brit Lewis Hamilton s mclarenem, jenž byl pomalejší jen o 55 tisícin sekundy.

Nejhorší kvalifikaci v sezoně zajel na Nürburgringu úřadující mistr světa a lídr seriálu Sebastian Vettel, který obsadil třetí místo se ztrátou 237 tisícin na týmového kolegu Webbera. Domácí favorit bude na Nürburgringu poprvé v tomto ročníku chybět v první startovní řadě.

"Ztráta na Marka a Lewise je minimální. Hlavní je, že jsem měl z auta mnohem lepší pocit," uvedl Vettel, který vede šampionát o 80 bodů před Webberem. Vítěz šesti letošních závodů, jenž sedmkrát v této sezoně startoval z pole position, se nedostal do první řady poprvé po patnácti
Velkých cenách.

Webber vybojoval pro Red Bull už jedenácté kvalifikační prvenství za sebou a zopakuje si start z prvního místa z minulého závodu v Silverstonu. "Moje forma jde v posledních závodech nahoru. Kvalifikace se povedla, kluci odvedli na autě výbornou práci," řekl Australan, jenž skončil před dvěma týdny v britské Grand Prix třetí za Španělem Fernandem Alonsem a Vettelem. Alonso s ferrari vyjede v neděli ze čtvrté pozice.

Hamilton překvapivě vybojoval druhé místo

Největším překvapením kvalifikace bylo druhé místo Hamiltona, kterému se v pátečních trénincích příliš nedařilo. "Podcenil jsem tohle auto. Cítil jsem se v něm fantasticky. Bylo to jedno z nejbáječnějších kol, jaká jsem kdy jel," řekl ke svému výkonu v rozhodující části kvalifikace mistr světa z roku 2008.

Pro fanoušky bylo zklamáním vystoupení německé legendy Michaela Schumachera, kterému se po návratu nedaří. Sedminásobný mistr světa s mercedesem zajel desátý čas. Dobrou zprávou pro Schumachera by mohla být předpověď počasí, která slibuje déšť, a jízda na mokru bývala vždy jeho silnou stránkou.

Kvalifikace na GP Německa Formule 1:

1. Webber (Austr./Red Bull) 1:30,079, 2. Hamilton (Brit./McLaren) 1:30,134, 3. Vettel (Něm./Red Bull) 1:30,216, 4. Alonso (Šp./Ferrari) 1:30,442, 5. Massa (Braz./Ferrari) 1:30,910, 6. Rosberg (Něm./Mercedes) 1:31,263, 7. Button (Brit./McLaren) 1:31,288, 8. Sutil (Něm./Force India) 1:32,010, 9. Petrov (Rus./Renault) 1:32,187, 10. Schumacher (Něm./Mercedes) 1:32,482.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články