Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Kvalifikaci ovládl Schummacher, o pole position ale přišel

Monte Carlo – Překvapivého vítěze má kvalifikace Velké ceny Monaka formule 1. Stal se jím veterán Michael Schumacher na mercedesu. Z první pozice ale odstartuje Australan Mark Webber. Pilot týmu Red Bull byl dnes sice o osm setin pomalejší, ale německý jezdec bude pykat ztrátou pěti míst na startu za způsobení kolize s Brunem Sennou v předchozím závodě ve Španělsku.

Michael Schumacher
zdroj: AP autor: Ross Land

Webber má v úzkých uličkách Monte Carla, které prakticky neskýtají možnost předjíždění, skvělou šanci dojet si pro vítězství. Stal by se tak šestým vítězem v šestém závodě sezony, k čemuž dosud nikdy v historii nedošlo. V první řadě Australana doplní Schumacherův týmový kolega a krajan Nico Rosberg.

Druhou linii na roštu obsadí Lewis Hamilton z McLarenu a Romain Grosjean z Lotusu. Schumacherovi tak první kvalifikační triumf od návratu do formule 1 v roce 2010 stačil jen na šesté místo, v třetí řadě s ním bude stát Fernando Alonso z Ferrari.

Michael Schumacher: "Jsem šťastný, že jsem tu byl nejrychlejší. Tohle je prestižní trať a zrovna tady se mi povede první triumf v mojí druhé kariéře. Je ale pravda, že mi to trvalo trochu déle, než jsem si představoval." 

Jenson Button, jeden z pěti letošních vítězů, ani neprošel do finálové fáze kvalifikace. Výhodnou startovní pozici si nezajistil ani mistr světa a lídr pořadí Sebastian Vettel v Red bullu, který vyrazí z devátého místa. Zajel sice až desátý čas, ale devátý Pastor Maldonado, překvapivý vítěz minulého závodu v Barceloně, dostal trest v podobě ztráty deseti míst na startu kvůli nehodě se Sergiem Pérezem, kterou způsobil na závěr dopoledního tréninku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články