Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Kvalifikaci na VC Británie vyhrál Webber

Silverstone - Kvalifikaci na Velkou cenu Británie formule 1 vyhrál loňský vítěz ze Silverstonu Mark Webber z Austrálie. V první řadě ho při nedělním startu deváté Grand Prix sezony doplní jeho německý kolega z týmu Red Bull Sebastian Vettel, jenž vede průběžné pořadí šampionátu. Red Bull tak potvrdil svou letošní kvalifikační dominanci: Zatím nikdo jiný než Webber nebo Vettel v této sezoně pole position nezískal. Mistr světa Vettel přitom utrpěl teprve druhou kvalifikační porážku, dnes ho australský kolega a rival porazil o 32 tisícin sekundy.

Druhá řada na startu bude patřit jezdcům Ferrari. Třetí byl Španěl Fernando Alonso a čtvrtý Brazilec Felipe Massa. Páté místo obsadil nejlepší z domácích jezdců Jenson Button z McLarenu, který stejně jako Webber ztrácí na druhé pozici pořadí MS na vedoucího Vettela 77 bodů.

Vedle Buttona se postaví další Brit, ne však jeho týmový kolega Lewis Hamilton, ale překvapivě Paul di Resta z Force India, jenž tak zaznamenal nejlepší kvalifikaci v kariéře. Vítěz britské GP z roku 2008 Hamilton byl až desátý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články